Dortmund Yüksek İdari Mahkeme (OVG) sağcı Die Rechte Partisinin ‘Rock für Dortmund’ adlı festivali yapmasına yeşil ışık yaktı. Mahkeme Die Rechte Partisi’ne bu festivali yapabilecekleri kararı vererek polisin önüne büyük ve zorlu bir görev çıkardı.

Dortmund Polisi'nin aşırı sağcıların planladıkları protesto gösterini yasaklaması üzerine Die Rechte mahkemeye müracaat etmişti. Dir Rechte partisi punkçu Thomas Schulz’un Naziler tarafından öldürülüşünün yıldönümünde protesto gösterisini konserli bir festival şeklinde düzenleyerek hem protesto yapmayı hem de gelir elde edilen yeni üye kazandıran kârlı bir etkinliğe dönüştürmek istiyordu.

Polis ise son zamanlardaki olumsuz gelişmeleri de göz önüne alarak bunların hem aktivitelerine sınır getirmek hem de çevreyle birlikte polise de zarar verebileceklerini düşünerek yasaklamak istemişti. Die Rechte partisinin yarın eyaletin genelinden katılımların beklendiği Neonazi festivaline geniş çaplı hazırlık yapması gerekecek. Festivalin gerçekleşeceği gün Dortmund’da gündelik hayatın önüne çok sayıda engellerin çıkacağı ifade ediliyor.