Şanlıurfa GAP Anadolu Lisesi farklı bir okulla birleştiriliyor. 400 puan alarak Anadolu lisesine yerleşen öğrenciler sıfır çeken öğrencilerle aynı okula naklediliyor. Bu duruma tepki gösteren öğrenci ve veliler Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto ederek sorunun çözülmesini istedi.

Şanlıurfa GAP Anadolu Lisesi 3 kilometre mesafede yapılan yeni bir okulla birleştiriliyor. Bu karar tepki gösteren okul öğrencileri ve veliler İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde durumu protesto etti. 400 puan alarak girdikleri okulun sıfır puanla yerleştirilen okulla birleşmelerine tepki gösteren öğrenciler, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu kararında geri adım atmasını istedi. Öğrenci ve velilerin eylemine Bağımsız Milletvekili adayı Mustafa Göktaş da destek verdi. Milli Eğitim Müdürünü çağıran Göktaş, öğrencilerin sorunu ile sonuna kadar ilgileneceğini vadetti.

Ahmet Demir isimli bir veli, “Rica ediyoruz okulumuzu taşımayın. Okulun yollarını, kamera, güvenlik çevre düzenlemesini yaptık. Milletvekili ve diğer yetkililerin yardımcı olmasını istiyoruz.” derken Yusuf Aktaş isimli öğrenci, “3 yıl dershaneye giderek aldığım 400 puanla yerleştiğim okulu kapatıyorlar. Böyle bir düzen mi olur. Sıfır puan alan öğrencilerle aynı okula gideceğiz. Verdiğimiz emek hepsi boşa mı gitti?” diyerek tepki gösterdi. Abdullah Elitaş ise “Okulda kurulu bir düzenimiz var. Okulumuza 380 puandan az alan yok. Bizim okulumuzu ek okula taşımak istiyorlar. Bunu istemiyoruz. Bu adaletsizlik. Kafalarına göre iş yapıyorlar. Bizim okulu imam hatip ortaokulu yapmak istiyorlar, zaten yakında imam hatip var. Anlamsız. O zaman bu sınavları neden yapıyorlar?” sözleri ile karşı çıktı.

Güvenlik şube polislerin görev aldığı eylem sessiz bir şekilde dağıldı.