Antalya’da düzenlenen yüksek topuklu koşu yarışması ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. 7 santimetreden büyük topuklularla yarışmaya katılan kadınların bazıları ise koşu sırasında düştü. Yarışmaya hazırlanırken de kadınların ayakkabılarını koli bandıyla bağlaması dikkat çekti. Yüksek topuk yarışmasının birincisi ise Aysun Özkol oldu.
Antalya’nın ve Türkiye’nin en önemli spor organizasyonlarından biri olan ve bu sene 10.su Terracity AVM sponsorluğunda düzenlenecek olan Runatolia Maratonu, 28 Şubat – 01 Mart tarihlerinde gerçekleşiyor. Organizasyonun en ilgi çekici etkinliği ise bu yıl 4.sü gerçekleşecek olan ‘Runatolia Yüksek Topuk Koşusu’ oldu. Runatolia Yüksek Topuk Koşusu'nu tamamlayan katılımcılara madalya ve sertifika, birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye de bin lira ödül verildi. 18 yaş ve üstü yüksek topuklarla koşabilen kadınların katıldığı yarışmada ayakkabıların topuk iç yüksekliğinin en az 7 santimetre ve topuk ucu genişliğinin en fazla 1,5 olma şartı arandı.

YÜKSEK TOPUKLARLA YERE KAPAKLANDILAR

AVM önünden başlayan ve iki grup halinde gerçekleştirilen koşu da yarışmacıların bazıları start verilir verilmez bazıları ise finish bölmesine geldiğinde yere düştü. Zaman zaman ise koşu sırasında bitiş çizgisinde hızını alamayan bazı yarışmacı kadınların ise gazetecilerin üzerine düşmesi dikkat çekti. Halk koşusu için gelen bazı erkek yarışmacılar ise koşu öncesi ‘Kadına Şiddete Hayır’ afişi ile gazetecilere poz verdi. 100 metre topuklu koşusunda Cisem Melek üçüncü olurken, Durdu Ekinci ikinci, Aysun Özkol ise birinci oldu. Ödül töreni sonrası birinci olan kadın yarışmacı Aysun Özkol gazetecilere açıklama yaptı. Özkol, geçen yıl da bu yarışmaya katıldığını ancak o zaman üçüncü olduğunu şimdi ise birinci olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.
Öte yandan 10. Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu, maraton, yarı maraton, 10 kilometre koşusu, tekerlekli sandalyeli engelliler koşusu ise yarın yapılacak. Gerçekleştirilecek olan yarışmalara 44 ülkeden bin 200'ü yabancı olmak üzere 6 bin sporcu katılacak.