HDP EŞ Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 7 Haziran günü halkın AK Parti'ye en iyi dersi vereceğini ifade ederek, "Bu zaman kadar zulümle, inkarla, asimilasyonla iktidarlarını büyük insanlık değerlerinin üstünde tutarak, bu memleketi yaşanamayacak hale getirdiler. 13 yıl boyunca AKP hükümeti, bugün siyaseti yönetenler, aldıkları oyu da aldıkları desteği de sorumsuzca çarçur ettiler." dedi.

HDP EŞ Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Muş Kobanê Meydanı'nda halka hitap etti. Yüksekdağ, "Kobani'de direnirken ne demişlerdi bize? ‘Kobani düştü, düşecek.’ O söz söylendikten sonra dreniş de yayından fırlayan bir ok gibi sadece Rojava’da, Kobani’de, Ortadoğu coğrafyasında değil, bütün Türkiye coğrafyasında çok büyük bir güce ve dirence dönüştü. Ve Kobani düştü, düşecek diyenlere bu halk en büyük dersi verdi. Ama biz daha yeni başladık. Kobani’de birinci derslerini aldılar. Şimdi ikinci derslerini alma zamanı. Onu da 7 Haziran günü alacaklar." diye konuştu.

"13 YIL BOYUNCA SAVAŞ POLİTİKALARINI GELİŞTİRMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY YAPMADILAR"

Yüksekdağ, bu zamana kadar zulümle, inkarla, asimilasyonla, iktidarlarını büyük insanlık değerlerinin üstünde tutarak, bu memleketin yaşanamayacak hale getirildiğine işaret ederek, "13 yıl boyurnca AKP hükümeti, bugün siyaseti yönetenler, aldıkları oyu da aldıkları desteği de sorumsuzca çarçur ettiler. 13 yıl boyunca halkımızın barış umudunu, çözüm isteğini siyasi çıkarları için kullandılar. Ama artık deniz bitti. Türkiye'de barışın adı, çözümün de gerçek sahibinin ve güvencesinin kim olduğunu artık herkes çok iyi biliyor. Barışın ve çözümün güvencesi halktır. Bu meydanda toplanan büyük insanlıktır. Barışın ve çözümün güvencesi Abdullah Öcalan’dır." diye konuştu.

"BÖLGE HALKINDAN NE YÜZLE OY İSTİYORSUNUZ"

2 yıl önce 2013 Nevruz'unda bütün bölge halkının ve bütün Türkiye halklarının barış ve çözüm isteğini dile getiren bir büyük manifesto ilan ettiğini anlatan Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Bu 2 yıllık süre içinde gerilimi düşürmesi gereken, savaş siyasetinden vazgeçmesi gereken siyasi iktidar, AKP hükümeti, her tarafı, taşı toprağı askeri garnizona dönüştürdü. Muş'a, bölgeye ekonomik refah getirmediniz, yatırım getirmediniz, bölge halkının ekmekten, sudan üstün tuttuğu özgürlüğü ve barışı getirmediniz. Siz bölge halkından ne yüzle oy istiyorsunuz?"