HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AKP’nin çözüm sürecini bitirmekle kendilerini tehdit ettiğini ifade ederek, “AKP tehdit ve şantajla nemalanmaya çalışıyor.” dedi.

Partisinin seçim çalışmalarına seçim bölgesi Van’dan devam eden HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ ilçelerde miting düzenlemeye devam ediyor. Yüksekdağ, bugün Van'ın Çaldıran ilçesinde partisinin seçim mitingine katıldı. Mitingde konuşan Yüksekdağ, bütün halkların haklarını savunduklarına dikkat çekerek, "Bu girdiğimiz onurlu yolda hep beraber dirençle yürüyeceğiz. Zafer menziline ulaşacağız. HDP her yerde yeni bir soluk ve ses oldu. HDP bütün Türkiye haklarının umudu ve geleceğin umudu oldu. Akdeniz ile Van Denizi'ni, Ağrı ile Toroslar'ı birleştiriyoruz. Birleşmez denilen dağlar ve denizler bizimle birleşiyor. 7 Haziran'da halklar kucaklaşacak." diye konuştu.

“Türkiye halklarının düşmanlarının sinsi ve kalleşçe karşılarına çıktığını” söyleyen Yüksekdağ, "Bunlar savaş siyasetinin dilini kullanıyorlar. Coşkumuzu baskılarla, saldırılarla karatmaya çalışıyorlar. Hiçbir güç, hiçbir kuvvet çalışmalarımıza mani olmayacak. Biz varız, var olmaya devam edeceğiz. HDP’nin karşısına şovenistleri çıkardılar. Her yerde seçim çalışması yürütenler hapsedildi, tutsak edildi ama kimse umudu ve özgürlüğü tutsak edemez. Kimse bizim özgürlük davamıza, hareketimize bir sınır ve barajlarla engel olamaz. Bizleri hapishanelere koyarak yolumuzdan alıkoyamazsınız. Analarımızın artık yüzünün gülümsemesinin zamanı geldi, artık bu halkın yüzü gülecek, artık bu halkı savaşı tutsaklığı yapamayacaklar."

AKP’nin çözüm sürecini bitirmekle kendilerini tehdit ettiğini dile getiren Yüksekdağ, “AKP tehdit ve şantajla nemalanmaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı.