Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 'Artık yeter önder Apo’ya özgürlük' Nevruz mitingi yapıldı. Miting’de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AK Parti hükumetine seslenerek, ”Çözüm istiyorsanız, gelin güvenlik paketinin Nevruz ateşinde yakalım. Siz yakmazsanız biz yakarız.” dedi.

Kızıltepe ilçesi Nevruz alanında toplanan binlerce kişi sık sık, 'Bijî berxwedana Kobani', 'Bijî serok Apo' sloganları atarak PKK ve YPG’nin bayraklarının yanı sıra çok sayıda Öcalan’ın posterlerini açtı. Nevruz kutlamalarına katılan HDP Eş Genelbaşkanı Figen Yüksekdağ, burada bir konuşma yaptı. Kızıltepe halkının Nevruz’unu Kürtçe kutlayarak konuşmasına başlayan Yüksekdağ, tarihi, direnen halkların yazdığını ifade ederek, ”Bugün de siz yazıyorsunuz bu tarihi. Zalim soyundan gelenler, inkâr edenler, reddedenler tarihin karanlığında boğulacaklar. Ama siz tarihin sayfalarında bu aydınlık yüzünüzle bu coşkunuzla ve direnişimizle yazılacaksınız. İşte 2015 Nevruzunu da direnenlerin zaferi ile karşılıyoruz. Demirci kawanın kurtuluş için kurtuluşu müjdelemek için yaktığı ateş bugün Rojava'da, Kobani'de yakıldı. Bütün dünya bu ateşi görüyor. Kawanın yaktığı bu ateş bütün dünya halklarına yeni bir yaşamı müjdeliyor. Zalimlerin yenileceğini ve mazlumların kazanacağını gösteriyor.” diye konuştu.

Ortadoğu’nun kadim halklarının yeni bir yaşamın inşasını bugün Rojava'da gösterdiğini belirten Yüksekdağ, şöyle konuştu: ”Başta Sayın Abdullah Öcalan olmak üzere bir Nevruz günü, bize yeni bir yaşamı, özgürlüğü ve barışı vaadedenler, işte yine bir Nevruz gününde bu gücün en temel yürütücüleridir. 2015 Nevruzunda da artık bütün halkların barışı için yeni bir kapı açılmıştır. Artık bu halk kaybetmeyecek. AKP‘nin terörist dedikleri YPG-YPJ halkımızın kutsal yerlerini koruyor. Biz kutsala saygı nedir çok iyi biliriz. Biz manevi değerlere saygıyı çok iyi biliriz. Yıllarca barış gibi kutsal değeri bir savaş gerekçesi yapanlar onlar değil mi, yıllar boyunca kendi siyasi çıkarları için kullananlar onlar değil mi. Terörist dedikleri yapılar, onların da yaşam alanlarını ve kutsallarını koruyan bir güç haline geldiler. Bugün Erdoğan, hala Kürt sorunu yoktur deme gafletine düşüyor. Emin olun değerli Kızıltepe halkı, dünyanın umurunda değil cumhurbaşkanının söyledikleri. O kadar gerçekten sapmıştır.”

Bugün Cumhurbaşkanı'nı böyle konuşturanın inkârcı zihniyeti olduğunu ifade eden Yüksekdağ, konuşmasına şöyle devam etti.” Bugün Kürt sorunu yoktur derseniz dünya size güler. Kürt halkı zaten varlığını çoktan kazanmış ve bu varlığın gücünü ilan etmiş. Artık dünya siyaseti Kürt direnişi ve mücadelesi ile ilgileniyor. Koskoca bir devletin Cumhurbaşkanı bu gerçeği bilmiyor. Sizce bilmiyor mu, hayır, inkârcılığından. İkrarcılık bunların fıtratında var. Bu sözler barış ve çözüm vaatleri onlara hizmet etmiyorsa kendi hasımlarının gücü haline getiriyorlar. Bugün Cumhurbaşkanını böyle konuşturan bu inkârcı zihniyettir. Ama bu halk yüzyıl boyunca sürdürülen inkarcı ve imhacı zihniyeti nasıl aştıysa AKP zihniyetini de aşacaktır. Hala diyorlar ki Kürt sorununu biz çözeceğiz. Silahları da Nevruz ateşini de yakacağız. Ben de diyorum ki Kürt sorunun çözmek istiyor musunuz, siz önce faşist terör paketini güvenlik paketini Nevruz ateşinde yakın. Barışın ve çözümün önündeki en büyük engel devletin silahlarıdır. Devletin silah kullanma yetkisini güvenceye alan bu güvenlik paketidir. Çözüm istiyorsanız güvenlik paketini gelin Nevruz ateşine atın. O paketi yakmayız diyorsanız, siz bilirsiniz. Biz yakacağız. O paket mücadelemizin ateşinde yanıp kül olacaktır.“ diye konuştu