Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Cizre’de provokasyon var. Cizre’de karanlık eller var. 'Paralel polisler ve güçler Cizre’de tezgah karıştırıyor' diyorlar. 'Tezgah çevriliyor' diyorlar. Ben size söyleyeyim. Tezgahın, provokasyonun en büyüğü nedir biliyor musunuz? Hrand Dink cinayeti sorumlusunu, şüphelisini emniyet amirini buraya atamaktır.” dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde son zamanlarda yaşanan olaylar ve olaylarla beraber gelen ölümler Türkiye gündemine oturdu. Son aylarda yaşanan olaylarla ve son olarak önceki gün hayatını kaybeden 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümü ile iyice gerilim yaşanan Cizre’ye gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, halka seslendi. Cudi Mahallesi’nde bulunan ve Cizre Belediyesi’ne ait taziye evini ziyaret eden Başkan Figen Yüksekdağ, "AKP Hükümeti derhal Cizre’de işlediği suçtan vazgeçmelidir. Yol yakınken dönmelidir. Bu zamana kadar çok canımız gitti. Çok çocuğumuzun, canımızın, mazlumun kanına girdi bu siyasi iktidarın politikaları. Ama kan ve kıyıcılık pratiği üzerinden çözümsüzlük siyasetini derinleştirmekten derhal vazgeçmelidir AKP Hükümeti. Cizre’de provokasyon var, Cizre’de karanlık eller var. 'Paralel polisler ve güçler Cizre’de tezgah karıştırıyor' diyorlar. 'Tezgah çevriliyor' diyorlar. Ben size söyleyeyim. Tezgahın, provokasyonun en büyüğü nedir biliyor musunuz? Hrand Dink cinayetinin sorumlusunu, şüphelisini emniyet amirini buraya atamaktır. Biz bu Hükümete nasıl ve niye güvenelim? Bir katili, katliamı durdurması gereken bir kente emniyet müdürü yapıyorsanız sizin Allah’a da, kula da vereceğiniz hiçbir hesap yoktur. Biz bu katliamları ve çözümsüzlüğe yol açan siyasetin önünü halkımızın birleşik gücüyle keseriz ancak. Buradaki birleşik duruşumuzla, buradaki sahiplenmemizle Hükümetin, siyasi iktidarın kontrgerilla güçleri ve o kirli şebekelerle birlikte girdikleri tezgahı darmadağın edeceğiz." diye konuştu.

"HALKIMIZA BU ACIYI YAŞATANLARIN HESABI ÇOK BÜYÜKTÜR"

Günlerdir Cizre’de karanlık tezgahlar ve provokatörler çevrildiğini ifade eden Yüksekdağ şunları söyledi: "Kürt halkı yıllardan beri sınandığı gibi yeniden ölümle sınanıyor. Evlatlarının ölümleriyle sınanıyor. Cizre halkımızın hareketi ve eylemi meşrudur. Bu hareketi ve eylemi gayri meşru ilan etmeye çalışanlar esas suçlulardır. Suç, bu topraklarda çocukların canına kastetmektir. Suç, bu topraklarda bütün acılara ve ölümlere rağmen çözüm için, barış için sorumluluk gösteren bir halkın karşısına, bir halkın önüne evladının cenazesini koymaktır. Bundan büyük bir suç yoktur. Cizre halkının, hiçbirimizin de veremeyeceğimiz hesap yok. Ama bu suçu işleyenlerin Cizre halkına ne bütün Türkiye halklarımıza bu acıyı yaşatanların vereceği hesap çok büyüktür.”