Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ağrı’da ki saldırıyla ilgili “Hükümet TSK ile el birliği ve iş birliği içerisinde Ağrı'da bir provokasyon geliştirmiştir, gerçekleştirmiştir.” dedi.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Yüksekdağ, “Partimiz konusunda dile getirilen sözlerin aksine Türkiye’deki Kürt sorunun ve barış sorununun çözümünü aksesuar olarak görmekten vazgeçmelidir.” diye konuştu. Bir seçimde daha bütün Türkiye toplumunun barış umudunu AK Parti hükümetinin kullanmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Yüksekdağ, “Bütün seçimlerde istisnasız AK Parti, Kürt sorunu çözümü siyasetini ve barış umudunu kendi sürecinin bir enstrümanı olarak kullanmıştır. Bundan siyasi olarak kullanmıştır. Artık deniz bitti. Bundan sonra Türkiye’nin barış umudu hiçbir siyasi güç tarafından başta AK Parti olmak üzere kullanılamaz ve kullandırtılamaz.” şeklinde konuştu.

Yüksekdağ, konuşmasına şöyle devam etti: “Ağrı olayları konusunda gelişmeler aslında basına, kamuoyuna yansıyan haliyle çok açık ve net provokasyonun dışa vurumudur. Hükümet TSK ile el birliği ve iş birliği içerisinde Ağrı'da bir provokasyon geliştirmiştir, gerçekleştirmiştir. Ancak bu provokasyon elinde patlamıştır. Çünkü Ağrı’da aynı zamanda bir askeri harekat olduğu gibi bir siyasi gerçekte vardı. Bu siyasi gerçek çözüm sürecinin AK Parti hükümeti tarafından sabote edilmeye çalışıldığı gerçeğiydi.”

Ağrı’da yapılan saldırının çözüm ve barış sürecine karşı sabote edilmek istendiğinin altını çizen Yüksekdağ, “Kısa bir süre önce Ağrı'da yaşanan gelişmelerle birlikte bir siyasi iktidarın, hükümetin kendi başlattığı süreci nasıl sabote edebileceğini, nasıl sabote etmeye çalıştığını gördük. Çok ibret verici bir görüntü. Orada halkımızın demokratik doğa canlısı bir festivali kana bulandı. AKP hükümeti dağı, taşı, köyü, toprağı ağaç dikme festivalini kana bulamıştır. Gerçek budur. Bu gerçeğin üstü HDP'ye saldırılarak örtülemez.” ifadelerini kullandı.

Yüksekdağ, konuşmasını, “HDP'nin barajı aşması tehlikesini gören siyasi iktidar yine en iyi bildiği enstrümanlara yönelmiştir. Yine en iyi bildiği yollara, yöntemlere yönelmiştir. Askeri yöntemleri devreye koymuştur. Zor ve baskı yöntemlerini devreye koymuştur. Yalan ve provokasyon mekanizmalarını devreye koymuştur. Şu an yazılan senaryo ve oynanan sinemayı, filmi bütün Türkiye toplumu aslında çok iyi biliyor. İlk defa görmüyoruz.” diye tamamladı.