Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hizmet veren askerlik şubesi vatandaşı memnun etti. Aralık ayı içerisinde başlayan bedelli askerlik çalışmaları ile ilçe jandarmada hummalı çalışma başladı. Yüksekova ve Şemdinli ilçesine hizmet veren askerlik şubesi yaptığı randevu ve hizmet uygulamaları ile vatandaşları memnun etti.

Yüksekova ilçe merkezinde günlük 100 kişiye hizmet veren askerlik şubesi vatandaşların kuyurukta beklememesi için randevu sistemi uygulayarak vatandaşlara geldikleri anda işlemlerini yapıp ikramlarda bulunduktan sonra gönderiyor. İlçe askerlik şubesinde 1 memur ile çalışıp yaşanan internet ile elektirik sıkıntılarına rağmen çözümler üreten şube bir çok askeri görevlendirerek vatandaşların işlemlerini hızlıca yerine getiriyor. Bedelli askerlikten faydalanan vatandaşlar askerden gördükleri hizmetten memnun kalıp ayrılıyor. Eski yıllarda şubeler önünde uzayan kuyruklar yüzünden vatandaş Askerlik şubelerine uğramak bile istemezken şimdilerde hal hatır sormaya çay içmeye geliyor.

Bedelli askerlik hizmetinden yaralanan İbrahim Okur isimli vatandaş, daha önce askerlik şubeleri önünde uzayan kuyruklardan dolayı askerlik şubelerine bile uğramak istemediklerini ancak bugun burada gördüğüm hizmet bir daha gelmeye ikna etti. Okur, özellikle uygulanan randevu sistemi ile artık askeriyede bir üst yetkili gibi karşılandığını ve bundan memnun kaldıklarını söyledi.