Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde ağır silahlarla sınırı geçmek isteyen terörist gruba güvenlik güçleri müdahale etti. Ölen ve yaralanın olup olmadığı konusunda bilgi alınmazken, teröristlerin yarım saat güvenlik güçleri ile çatıştığı, ardından Kuzey Irak bölgesine geri kaçtığı ifade edildi.

Alınan bilgilere göre, Dağlıca'da bulunan Yeşiltaş karakolu ile ona bağlı üst bölgesinde bulunan sınır güvenlik birliği, sınırı geçmeye çalışan ve yanlarında getirdikleri ağır silahları yurda sokmaya çalışan bir grup teröristi fark edip müdahale etti. Güvenlik güçlerinin kendilerini fark ettiğini anlayan teröristler güvenlik güçlerine Havan, BiXi ve Docka ile 2 farklı noktaya saldırdı. Yaklaşık yarım saat süren çatışmada, güvenlik güçleri teröristlerin bulunduğu bölgeyi havan bonbardımına tuttu. Ölen ve yaralanın olup olmadığı konusunda bir bilgi alınmazken teröristlerin yarım saat güvenlik güçleri ile çatıştığı ve Kuzey Irak bölgesine geri kaçtığı ifade edildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, 25 Mart 2015 saat 13.25’te Dağlıca/Yüksekova/Hakkâri bölgesindeki unsurlarımıza yönelik üç adet havan atışı yapmıştır. Dağlıca’da bulunan havan tespit radarıyla belirlenen söz konusu havan atışlarının yapıldığı hedefler, 155 mm Fırtına Obüsü ve 120 mm havanlar ile derhal ateş altına alınmıştır.

Ayrıca, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, 25 Mart 2015 saat 14.40’da Dağlıca bölgesindeki unsurlarımıza Biksi makineli tüfekler ve Doçka uçaksavar makineli tüfekler ile ateş edilmek suretiyle silahlı saldırıda bulunulmuştur. Yapılan terörist ateşlerine, bölgede bulunan unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmiştir."