Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçleri, faciadan 2 saniye farkla kıl payı kurtuldu. Yüksekova ilçe merkezinde dün gece yarısından sonra terör örgütü PKK'nın yola döşediği patlayıcı, içinde 6 polisin olduğu zırhlı polis aracının geçişi sonrasında infilak ettirildi. Büyük bir gürültü ile patlatılan tuzak, yolda 15 metre uzunluğunda 4 metre genişliğinde çukur oluşturdu. Olayda can kaybı ve yaralanan olmadı. Teröristlerin uzaktan kumandalı sistem yerine kablolu sistem ile patlayıcıyı patlattığı ve yaklaşık 2 ton patlayıcıyı kullandığı öğrenildi.

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin günlerdir ilçede eylem yaptığı ve birçok barikatı bombalarla tuzakladığı biliniyor. Ancak ilçede dün yaşanan saldırı daha önce ilçe merkezinde yaşanmadı. Teröristler, yerleşim yerlerinin dibinde 2 ton patlayıcı patlattı.

Yüksekova-Şemdinli karayolunda dün gece teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcı bölgede devriye görevi yapan zırhlı polis aracının geçişi sırasında patladı. Zamanlamanın iyi yapılamaması yüzünden 2 saniye farklı can kaybı ve yaralanan olmadığı belirtildi. Zırhlı polis aracında hasar oluştu.

"2 SANİYE FARKLA 6 POLİS MEMURUNUN HAYATI KURTULDU"

Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerinde bulunan emniyet kontrol merkezinden dönen ve Shortland diye tabir edilen aracın geçişi sırasında patlatılan patlayıcı 2 saniye geçikince 6 polis memuru kıl payı kurtuldu. Shortlandların sadece uzun namlulu silahlara dayanıklı olduğunu bilen teröristler yola yaklaşık 2 ton patlayıcı koydu. Ancak 2 saniye geç infilak eden patlayıcı 6 güvenlik görevlisinin hayatının kurtulmasına vesile oldu. Yolda 15 metre uzunluğunda ve 4 metre derinliğinde çukur oluştu.

KARAYOLLARI EKİPLERİ BAŞTAN BAŞA YARILAN YOLU ONARDI

Karayolunu baştan başa yaran patlayıcıların etkisi gün ağarınca ortaya çıktı. Karayolları ekipleri patlamanın yaşandığı yerde yolun bir tarafını kapatarak onarım yaptı. Onarımdan sonra yol ulaşıma açıldı.