Ankara'nın Nallıhan ilçesinde eğitim faaliyetleri düzenleyen Uğur Eğitim A.Ş'ye ait yapımı devam eden inşaaatta dün gece çıkan yangın korkuttu. Yangında maddi hasar meydana geldi.

Bir bölümü depo olarak kullanılan inşaatta saat 23.15 sıralarında yangın çıktı. İnşatın ilçe karakoluna 100-150 metre mesafede olmasından dolayı yangını ilk ihbar eden polisler oldu. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.Aynı saatlerde başka bir alış veriş merkezinde de atık kağıt deposun da çıkan yangın akıllara kundaklama ihtimalini getirdi.

YANGIN ŞÜPHELİ BULUNDU

Uğur Eğitim A.Ş yetkililerinden Erol Çetin çıkan yangının kişi yada kişiler tarafından bilinçli çıkarılmış olduğunu, binada yangın çıkmasına sebep olabilecek elektrik tesisatı, tüp gibi malzemelerin olmadığını söyledi. Çetin, yangın sonucu depodaki eşyaların, inşaat malzemelerinin tamamen yandığını ve yaklaşık zararın 30 bin TL civarında olduğunun tahmin ettilerini kaydetti.

Nallıhan'da eğitime gönül veren ve paralarıyla bu inşaatı yapmaya çalışan vatandaşlar ise karakolun hemen karşısında ve bir anda alevlerin yükselmesi şeklinde çıkan yangının polis tarafından aydınlatılmasını ve sebebinin bulunmasını istedi.