Türk Silahlı Kuvvetleri, Ege’de eğitim uçuşu gerçekleştiren F-16 uçaklarına dün Yunanistan uçakları tarafından tacizde bulunulduğunu açıkladı. TSK’dan yapılan yazılı duyuruda “Ege’de 6 adet F-16 ile Ege Eğitim Uçuşu icra edilmiştir. Bu uçuşlar esnasında, 2 adet F-16 uçağımıza, Yunanistan’ın İskiri meydanından kalkan 2 adet F-16 uçağı tarafından 16.16 – 15.39 saatleri arasında, toplam üç dakika 55 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur. Uçaklarımızı taciz eden Yunan uçaklarına yürürlükteki angajman kuralları gereğince aynı ile mukabele edilmiştir.” denildi.

Aynı açıklamada gerçekleşen bir başka taciz olayı ise Hatay üzerinde 'Hava Muharebe Devriye Görevi (CAP)' icra etmekte olan iki adet F-16 uçaklarımıza, Suriye’de konuşlu SA füze sistemleri tarafından, 10.30 – 10.31 saatleri arasında, toplam 17 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur.” ifadeleriyle duyuruldu.

'YASA DIŞI GEÇİŞ TEŞEBBÜSÜ ESNASINDA TOPLAM 242 ŞAHIS YAKALANDI'

Öte yandan TSK’nın günlük faaliyetler açıklamasında dün ele geçirilen malzemeler listelendi. Buna göre Suriye sınırında “Gün içerisinde; 205 Suriyeli ve bir Türk vatandaşı yakalanmıştır. Ayrıca hudut hattında; üç cep telefonu, iki şarj aleti, bir motorlu araç, bin 485 karton sigara, 960 litre mazot, 912 adet bardak, 388 kilogram muhtelif gıda” ele geçirildiği belirtildi.

Irak sınırında ise “Gün içerisinde; 18 Irak vatandaşı ve üç Suriyeli yakalanmıştır.” ifadesi kullanıldı. Yunanistan sınırında ise “Gün içerisinde; yedi Suriyeli, beş Pakistan, iki İran ve bir Türk vatandaşı yakalanmıştır. Gün içerisinde, kara hudutlarımızda yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında toplam 242 şahıs yakalanmıştır.” denildi.