Büyük Türk mutasavvıfı Yunus Emre, Kırşehir’in Ulupınar köyü ziyarettepe mevkiinde düzenlenen törenle anıldı.

Kırşehir Ulupınar köyü Ziyarettepe Mevkii'ndeki Yunus Emre Türbesi'nde, Kırşehir ve Aksaray Valiliklerince ortaklaşa düzenlenen törene Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Kırşehir Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir ve Aksaray il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Vali Şentürk, anma töreninde yaptığı konuşmada, Yunus Emre'nin dilinden konuşulursa, duyguları yaşanmış gibi hissedilirse, Yunus Emre gibi düşünüp söylenirse ve Yunus Emre gibi yaşanırsa cahilliklerin ortadan kalkacağını söyledi.

Yunus Emre'nin çağları aşan bir üslupla saçtığı nur'un bütün insanlığa kıyamete kadar yol göstereceğini ifade eden Vali Necati Şentürk, "Yunus Emre alimdir, ilhamı hak ile söylemiştir, dostça ve kardeşçe sevgi diliyle konuşmuştur. Bu bereketli topraklarda yaşayan Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Aşık Paşa, Süleyman Türkmani, Ahmedi Gül Şehri, Şeyh Edebali, Taptuk Emre gibi büyük erenler bu topraklarda yetişmişler ve bütün dünyaya ışık saçmışlardır." dedi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı da yaptığı konuşmada, Yunus Emre'nin gönül dünyamızı aydınlatan bir mutasavvıf olduğunu söyledi. Gönüller sultanı Yunus Emre'nin ilahî aşkta yüksek mertebelere ulaştığını belirten Aksaray Valisi Şeref Ataklı, "Yunus Emre özünü ve ömrünü Yaradana adayarak hakikat yolcularının en önde gidenlerinden olmuştur. Tasavvuf yolunda çıktığı aşk yolculuğunda daima Hakk'ı aramış, bu yolculuğun nihayetinde aradığını bulmuştur. Sevgi dilinin ortak adı Yunus Emre'nin dünyasında, kin ve kavgaya asla yer yoktur. Bu yönüyle sevgi ve hoşgörünün en büyük mimarlarından biridir." şeklinde konuştu.

Anma töreni, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan'ın 'Yunus Emre' konulu konuşması ve Kırşehir Müftülüğü İlahi Grubundan ilahiler dinletisi ile devam etti.

Ardından, 'Yunus Emre Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye girenlere Kırşehir Valisi Şentürk ve Aksaray Valisi Ataklı tarafından ödüllerinin verildiği anma töreni, 'Çilehane'nin ziyaret edilmesi ile sona erdi.