AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca’nın suikast sonucu öldürüldüğü olayla flaş gelişme yaşandı. Dün gözaltına alınan Ankara ve İstanbul nüfusuna kayıtlı iki kişi cinayeti itiraf etti. Ancak olayın derin bağlantısı hala çözülemedi. Cinayeti itiraf eden zanlılar, cinayeti neden ve kimlerin desteğiyle işlediklerini anlatmadı. Polis, olayın karanlık bağlantısını çözmeye çalışıyor.

Diyarbakır'da iki gün önce iş yerinin önünde düzenlenen suikast sonucu öldürülen AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca olayıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Koca, 18 Ağustos'ta Diyarbakır Yenişehir Polis Merkezi'ne başvurmuş ve iş yerine gelen ve kendisini 'istihbarat görevlisi' olarak tanıtan bir kişinin, kendisini sorduğunu belirtmişti. Koca, suç duyusunda bulunmuş ve olayın aydınlatılmasını istemişti.

Koca'nın ölümünden sonra olayı araştıran emniyet, iki şüpheliyi tespit etti. Şüphelilerden birinin İstanbul, diğerinin Ankara nüfusuna kayıtlı olduğu belirleyen polis, şüphelilerin kaldıkları otele baskın yaptı. Şüphelilerin olaydan sonra kayıplara karıştığı ortaya çıkmıştı. Şüpheliler üzerinde yoğunlaşan polis, B.B. ve M.S. isimli şüphelileri yakaladı. Diyarbakır'a getirilen zanlılar, ifadelerinde cinayeti itiraf etti. Cinayetin itirafında yakalandıkları güvenlik kamerası görüntülerinin etkili olduğu belirtildi. Zanlıların cinayeti neden işlediğini ise anlatmadığı öğrenildi. Diyarbakır'da daha önce işlenen çok sayıda olayı aydınlatmadığı için Yunus Koca dosyasının asayiş şubeden alınarak organize suçlar şube müdürlüğüne verilmesi istendiği öğrenildi. Polisin zanlıların ifadelerinin ardından olayın arkasında derin bağlantıyı çözmeye çalıştığı bildirildi.