Cumhuriyet gazetesinin 91. kuruluş yıldönümü ve 70. Yıl Yunus Nadi Ödülleri töreni gerçekleştirildi. 70'incisi düzenlenen roman, öykü, fotoğraf, şiir, karikatür, sosyal bilimler ile kısa ve belgesel film olmak üzere 7 dalda 9 ödül verildi.

Belgeselci Nebil Özgentürk'ün sunumunu yaptığı tören, Şişli Kent Kültür Merkezi'nde yapıldı. Programa, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu CHP Milletvekili Ercan Karakaş, HDP Milletvekili Hasip Kaplan, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Sanatçı Zülfü Livaneli ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü katıldı.

Tören, 2015 Yunus Nadi Ödülleri'nin dağıtılmasıyla devam etti. Bu yıl 70'incisi düzenlenen roman, öykü, fotoğraf, şiir, karikatür, sosyal bilimler ile kısa ve belgesel film olmak üzere 7 dalda 9 ödülün verildiği yarışmaya toplam 377 eser ile başvuru yapıldı. "Roman" dalında usta şair Behçet Aysan’ın kızı Eren Aysan'ın "Gece Uyurken" adlı yapıtını ödüle değer gördü. Aysan, ödülünü sanatçı Zülfü Livaneli’nin elinden aldı. "Öykü" dalında ödülü "Mübarek Kadınlar" adlı yapıtıyla Gaye Boralıoğlu'na verdi. " Şiir" dalında "Bağışla Ziyanımı" adlı yapıtıyla Refik Durbaş'a, "Karikatür" dalında Oğuz Gürsel'in "Üç Maymun" isimli yapıtı, "Fotoğraf" dalında "Özgürlük" adlı yapıtıyla Burak Şenbak'a, "Sosyal Bilimler ve Araştırma" dalında ödülü "İstiklal Mahkemeleri" adlı yapıtıyla Ergün Aybars'a ve "Kısa ve Belgesel Film" dalında Orhan İnce'nin yönetmenliğini yaptığı "Adem Başaran" adlı yapıtla, Saffet Ayhan'ın "Sarı Buzdolabı" adlı yapıtı arasında paylaştırılmasına karar verildi. Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç, programa katılanlara teşekkür etti.

70. Yunus Nadi Ödülleri töreni, ödüllerin verilmesinin ardından sona erdi.