Sahur operasyonu kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, 7 Haziran'daki milletvekilliği genel seçimlerinde Ankara 2. bölgeden bağımsız aday oldu.

Adaylık başvurusunu yapan Yurt Atayün’ün avukatı Ömer Turanlı, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Müvekkilinin yıllardır emniyete hizmet ettiğini kaydeden Turanlı, “Ülküsüne, ülkesine, vatanına ve şanlı bayrağımızın dalgalandığı her noktada hizmet etmiştir. Büyük fedakarlıklar yapmıştır. Gece gündüz demeden canı pahasına çalışmıştır. Bu kapsamda bu yılların birikimi bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor.” dedi.

Turanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “22 Temmuz linç operasyonu ile müvekkilim görevini ifa edemez hale gelmiştir. Birçok vatan evladı gibi Silivri zindanlarında maalesef çürümeye mahkum edilmiştir. Müvekkil Yurt Atayün adeta terörün hafızasıdır. Ülkenin kalbidir ve beynidir. Ülkenin kalbi olan terörün hafızası olan bu derece kıymetli bir emniyet müdürünün ülkeye hizmet etmesi gerekiyor. Bu kapsamda Ankara 2. bölgeden bağımsız milletvekilliği adaylığı için müracaat etmiş bulunmaktadır. Vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Müvekkilimiz yaptığı bütün bu hizmetleri yüce milletin meclisinin çatısı altında devam ettirecektir. Hassas duyarlı ülkesini bayrağını seven vatandaşlarımızın oylarına taliptir.”