Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik operasyon kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, Twitter'dan milletvekilliği seçimlerinde İzmir'den bağımsız aday olacağını duyurdu.

Eski Şube Müdürü Yurt Atayün'ün daha önce Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday adayı olacağını açıklamıştı. Fakat Atayün'ün bu isteği MHP tarafından geri çevrildi. Atayün, bugün sosyal medya üzerinden 7 Haziran'daki milletvekilliği seçimlerinde İzmir'den bağımsız aday olarak yoluna devam edeceğini duyurdu.

MHP tarafından adaylığı reddedilen Yurt Atayün mesajında "Şimdilik MHP ile yollarımız kesişmesede ülkümüz aynıdır. Aynı ülkü çizgisinde bağımsız milletvekili aday adayı olarak yoluma devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Adaylığı ile ilgili mesajının devamında Atayün, şu ifadelere yer verdi:

"MHP'den milletvekili aday adaylığı müracaatımız parti içindeki bir kesim tarafından engellenmiştir. Aday adaylığımın engellenmiş olduğundan sayın @dbdevletbahceli nin haberinin olmadığını düşünüyorum. Elbette ki bu durumdan dolayı milliyetçi hareketten uzaklaşacak, ülkümüzden vazgeçecek değiliz. Çünkü biz menfaat uğruna gömlek değiştirenlerden olmadık, olmayacağız! Siyasi yürüyüşümüze aynı çizgide devam edecek ve vatana hizmet adına asla yılmayacağız!"

Avukatı Cemalettin Mutlu, Yurt Atayün'ün bağısız adaylığını memleketi İzmir'den koyacağını açıladı.