Terör ve yolsuzlukları soruşturan polislere yönelik operasyonda tutuklanan emniyet müdürü Yurt Atayün, görüş gününde ailesi ile bir araya geldi. Şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz’la ilgili Atayün, “Operasyonla ilgili başarılı bir operasyon denilmişti ya, yani başarılı bir operasyon nasıl olur? İnsan kaybedilmeyince, değerli savcının kaybedilmemesi içeride, o zaman başarılı bir operasyon olurdu.” dedi.

Tutuklu emniyet müdürü Yurt Atayün, sabah saatlerinde eşi Kıymet Atayün ve Kardeşi Kader Karataş ile açık görüşte hasret giderdi. Yurt Atayün’ün eşi Kıymet Atayün, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesiyle ilgili Yurt Atayün'ün ifadelerini aktaran Kıymet Atayün, “Savcının şehit edilmesiyle ilgili çok üzgün olduğunu böyle değerli insanların savcıların ve içerideki değerli emniyet müdürü arkadaşların Türkiye’ye her zaman gelemeyeceğini böyle değerli insanların kaybedilmesinden dolayı çok üzüldüğünü söyledi. Değerli ailesine de başsağlığı dilediğini aynı zamanda iletmemizi söyledi. Yani bunların olmaması gerektiğini, Türkiye’de asayişin bittiğini faili meçhul cinayetlerin baş gösterdiğini ve bundan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi. Çünkü onların çalıştığı dönemde çok güzel işler başardılar çok güzel operasyonlara imzalar attılar. Operasyonla ilgili başarılı bir operasyon denilmişti ya yani başarılı bir operasyon nasıl olur? İnsan kaybedilmeyince değerli savcının kaybedilmemesi içeride o zaman başarılı bir operasyon olurdu diye söyledi.” dedi.

VEKİL SEÇİLİRSEM MİLLET ADINA HESAP SORACAĞIM

Yurt Atayün'ün milletvekilliği adaylığıyla ilgili meclise millet adına hesap sormak için girmek istediğini belirten Kıymet Atayün, “Bir bayram havasında açık görüş daha yaptık. Kendisi iyi neşeli, soranlar kendisine dua edenlere herkese çok selamı var. En yakın zamanda nasıl bir bahara ulaşmışsak inşallah en yakın zamanda onların çıkışı da bir bayram havası içinde inşallah Allah’tan umut ediyoruz. Ben bu vatanın bu milletin bu devletin evladıyım. 14 yaşından beri bu milletin ekmeğiyle büyüdüm. Bir vefa borcu olarak bu siyasi arenada hizmet etmeye talip olduğunu söyledi. Bundan sonra güzel bir demokrasi için, hoşgörü için, daha güzel anlayış için, daha güzel hizmet etmek için milletimiz adına hizmet etmeye talip olduğunu söyledi. Türkiye’de terörün önünü arkasını çok iyi bildiğini ve bunlardan kimlerin nemalandığını bildiğini ve bunun için millet adına hesap sormaya geleceğini söyledi.” ifadelerini kullandı.

Kardeşi Kader Karataş ise İzmir’den geldiğini 7 ay sonra Silivri’ye ilk defa geldiğini ve kardeşinin bir an önce çıkması gerektiğini söyledi.