Sahur operasyonu kapsamında tutuklu bulunan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, seçimlerde bağımsız adaylığını değerlendirdi. Atayün, “Türkiye’de terörün önünü arkasını çok iyi biliyorum ve bunlardan kimlerin nemalandığını biliyorum. Bunun için Meclis'e millet adına hesap sormaya geleceğim.” dedi.

Terör ve yolsuzluğu soruşturan emniyet mensuplarından tutuklu emniyet müdürü Yurt Atayün, sabah saatlerinde eşi Kıymet Atayün ve kardeşi Kader Karataş ile açık görüşte hasret giderdi. Çıkışta basın mensuplarına konuşan Yurt Atayün’ün eşi Kıymet Atayün, Silivri Cezaevi çıkışında eşinin gündemle ilişkili değerlendirmelerini aktardı.

Milletvekilliği adaylığıyla ilgili görüşlerini aktaran Kıymet Atayün, “Bir bayram havasında açık görüş daha yaptık. Kendisi iyi neşeli. Soranlar kendisine dua edenlere herkese çok selamı var. En yakın zamanda nasıl bir bahara ulaşmışsak inşallah en yakın zamanda onların çıkışı da bir bayram havası içinde Allah’tan umut ediyoruz.” diye konuştu.

Kıymet Atayün, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ ‘Ben bu vatanın bu milletin bu devletin evladıyım. 14 yaşından beri bu milletin ekmeğiyle büyüdüm. Bir vefa borcu olarak bu siyasi arenada hizmet etmeye talibim’ dedi. Bundan sonra güzel bir demokrasi için, hoşgörü için, daha güzel anlayış için, daha güzel hizmet etmek için milletimiz adına hizmet etmeye talip olduğunu söyledi. Türkiye’de terörün önünü arkasını çok iyi bildiğini ve bunlardan kimlerin nemalandığını bildiğini ve bunun için Meclis’e millet adına hesap sormaya geleceğini söyledi.”

Daha önce kardeşini Metris'te ziyaret ettiğini, Silivri'ye ilk kez geldiğini belirten Kader Karataş da, “Adaylığını koydu. Vatana millete hayırlı olsun!” dedi.