Bursa Osmangazi Sırameşeler Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğünde bulunan üçü erkek, dört çocuğunun kendisine gösterilmediğini ve dayak yediklerini ileri süren bir kişi, kendini yakmaya ve parmaklarını kesmeye çalıştı.

İstanbul’da döverek öldürdüğü 3 yaşındaki çocuğunu Bursa’da çöplüğe gömdüğü iddiasıyla soruşturma geçiren İzzet K. (37), devletin el koyduğu diğer 4 çocuğunu görebilmek için benzinle kendini yakma ve satırla parmaklarını doğramaya kalktı. Elinde satır ve bir bidon benzinle Osmangazi İlçesi Gaziakdemir Mahallesi Gaziakdemir Caddesi'ndeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bahçesine gelen Oğuz K., devlet koruması altında Sevgi Evleri'nde kalan çocuklarının kendisine gösterilmediğini ve dayak yediklerini ileri sürdü.

Bunun üzerine olay yerine polis başta olmak üzere itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Elindeki bidonda bulunan benzini üzerine döküp kendini yakma ve satırla parmaklarını kesme tehdidinde bulunan Oğuz K., yanına kimseyi yaklaştırmadı. Oğuz K., Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü ile görüşünceye kadar eyleminden vazgeçmeyeceğini belirterek, yanına yaklaşanlara tehditler savurdu.

Başta Bursa emniyet müdür yardımcıları olmak üzere Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerinin kendisine çocuklarının gösterileceğini belirtmesi ile ikna olan Oğuz K., yaklaşık bir saat süren eylemini sonlandırdı.

Eline aldığı satır ve benzinle il müdürlüğü önüne gelen Oğuz K. burada il müdürünün gelip kendisiyle görüşmesini istedi. Yanına yaklaşan polis ekiplerine elindeki taşla vurma tehdidinde bulunan Oğuz K. daha sonra olay yerine geleni itfaiye ekibine de taşla vurmaya çalıştı.

Emniyet müdür yardımcısı ve il müdür yetkililerinin ikna çabaları sonrasında Oğuz K. "Müdürüm bu yetkiyi üstünüze alıyor musunuz? Eğer çocuklarının birini ben görmezsem gelip burada bu dört parmağımı kesmezsem." şeklinde konuştu. İlgili müdürlerin çocuklarını göstereceğini belirtmesi üzerine ikna olup teslim oldu.

Yurtta çocuklarının kendisine gösterilmediği gibi dayak yediklerini ileri süren Oğuz K. teslim olduktan sonra götürülürken, "9. grupta çocuklar dayak yiyor. Bursa’da Sırameşeler’de çocuklar dayak yiyor. Savcılarım Allah rızası için bakın çocuklara." şeklinde konuştu.

'ÇOCUĞUMU ÖLDÜRÜP GÖMDÜM' DEDİ

Daha önceki olayda Oğuz K.’nın eşi Fatma Köklü (24) polise giderek eşinin 3 yaşındaki çocukları İzzet K.’yı öldürdüğünü söylemişti. Oğuz K., Orhangazi’deki eski hafriyat döküm sahasına götürülerek, oğlunu gömdüğü yeri polislere göstermişti. Hafriyat alanında uzman polislerce günlerce yapılan aramalarda herhangi bir bulguya rastlanmamıştı.

Genç kadın, eşinin, oğlunu döverek öldürdüğünü itiraf ederken, hurdacı baba ise polise verdiği ifadesinde, "Aracımla 3 ay önce oğlumun ayaklarını kazayla ezdim. İyileşmeyip evde ölünce cesedini Orhangazi’de gömdüm." demişti. Çocuğunu öldürdükten sonra folyoya sararak Bursa'ya getirip gömdüğü iddia edilen baba, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.