Eskişehir'de Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan çocuklarla ilgili sıkıntılara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Çifteler Caddesi üzerindeki Çocuk Esirgeme Yurdunda kalan bir çocuk ile yurttan daha önce ayrılan bir başka çocuk, yurdun 40 metre yanındaki Yabancı Diller Yüksek Okulunu soydu.
Yurttan kaçan yaşı küçük çocuk, diğer arkadaşıyla buluşup makasla demir parmaklıkları keserek girdikleri okulun kantininden 50 TL çaldı. Ancak iki çocuk polisten kaçamadı. Polis, iki çocuktan birini suçüstü yaptı, diğerini ise sokak arasında kovalayarak yakalayarak adli makamlara teslim etti.

Alınan bilgiye göre, biri halen merkez Odunpazarı İlçesi Çifteler Caddesi üzerindeki Çocuk Esirgeme Yurdundan kalan, diğere ise bir süre önce yurttan çıkan iki çocuğun gerçekleştirdiği hırsızlık olayı, yurdun 50 metre uzağındaki Osmangazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulunda meydana geldi.

İddiaya göre, Çifteler Caddesi üzerindeki Çocuk Esirgeme Yurdunda kalan ve yaşı küçük olan bir çocuk, daha önce yurttan çıkan bir arkadaşı ile geceleyin buluştu. İki çocuk, buldukları demir kesme makası ile yurdun hemen yanındaki Yabancı Diller Yüksek Okulunun Demir Parmaklıklarını keserek okulun içerisine girdi. İki çocuk ardından okulun kantinine girdi ve buradaki 50 TL’yi alarak cebine koydu. Ancak, bu esnada iki çocuk için beklenmedik bir olay yaşandı.

Kurtuluş Polis Merkezi ekipleri olay yerine geldi. İki çocuktan biri suçüstü yakalandı. Diğer kaçan çocuk ise polisin kovalamacası sonucu yakalandı. Çocukların üzerinden çıkan ve kantinden aldıkları öğrenilen paraya el kondu. Haklarında tutanak tutulan çocuklar, akabinde çocuk polisine teslim edildi. İfadeleri sonrasında adli makamlara sevk edildi. Olayı gerçekleştiren çocuklardan birinin, olayın yaşandığı Yabancı Diller Yüksek Okulunun hemen yanındaki Çocuk Esirgeme Yurdunda kaldığı, diğer çocuğun ise bir süre önce yurttan çıktığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.