Antalya'nın Manavgat ilçesine bir tiyatro oyunu için gelen tiyatrocu çift, ikinci en önemli engellerinin ise toplu ulaşım araçlarına binme ve ve inme engeli olduğunu dile getiriyor. Oyuncu Aysun Kubaş, "Maalesef ülkemizde çoğu belediyelerin koyduğu kaldırım taşlarının büyüklüğü boyu kısa, yürüme ve görme engellilerinin yürümesine engellemeye yönelik. Kaldırım yüksekliğine bağlı tiyatro oyuncusu olan eşim ve kızımla birlikte zor yürüyoruz. Yine oyun için gittiğimiz başta Ankara, İzmir ve İstanbul'da toplu taşım araçlarına birisinin yardımı olmadan binemiyoruz. Almanya, İngiltere, Fransa'da ve Belçika'da yürüme engelliler cadde ve sokaklar ile toplu ulaşım araçlarına binme ve inmede hiç bir engele takılmıyor. Kaldırım taşı yükseklikleri çok düşük boyda.Yürürken takılmıyorlar." diye konuştu.
Yürüme engelli Ercan Kubaş'ta kendisi gibi oyuncu olan eşiyle birlikte kaldırım boyu büyüklüğü ve toplu taşıma araçlarına binme ve inmede birisi yardım etmeden yolculuk yapamadıklarını kaydetti. 
Oyuncu Kubaş, beledilerin, altyapı çalışmalarında mutlaka engellilerin durumlarını göz önünde bulundurarak yapmalarının engellilerin engellerini aşmasından yardımcı olacağını sözlerine ekledi.