Bel ağrısı şikâyeti ile gittiği Kozan Devlet Hastanesinde bacağına platin takılarak taburcu edilen Songül Köten(52) bir daha ayağa kalkamadı. Çaresiz kadın tek başına kaldığı kiralık evde yaşam mücadelesi veriyor.

Olay Adana’nın İmamoğlu ilçesinde meydana geldi. 10 yıl önce bel ağrısı şikâyeti ile İmamoğlu’nda ortopedi servisi olmadığı için Kozan Devlet Hastanesine başvuran Songül Köten’e doktorlar ameliyat olması gerektiğini söyledi. Tekrardan sağlığına kavuşmak ümidi ile ameliyat masasına yatan Köten bacağına takılan platin nedeni ile bir daha ayağa kalkamadı. Ameliyatı gerçekleştiren doktora dava açtığını belirten Köten, doktorun geçici olarak başka bir şehre gönderildiğini ama sağlığının geri gelmediğini ifade etti.

Yatağa bağlı yaşamaya başlayan Köten’i eşi de terk edince kızıyla birlikte yaşamaya başladı. Herhangi bir geliri olmadığı için hayırseverlerin yardımı sayesinde kızı ile birlikte kiraladıkları bir evde hayatta kalma mücadelesi veren Köten, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ni arayarak durumunu anlattı. Sağlık Bakanlığı’nın girişimleri ile Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan özel bir kemik hastanesinde ameliyat ettirilen Köten, burada bacağına takılan ikinci platin sayesinde yeniden yürümeye başladı. Aradan geçen yılların ardından ağrıları yeniden başlayan ve yürüyemez hale gelen Songül Köten, tekrardan yatağa düştü.

Adana İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Köten’in birlikte yaşadığı 11 yaşındaki kızının daha iyi şartlarda okuyabilmesi için, Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurduna götürdü. Kızının da gitmesiyle yapayalnız kalan çaresiz kadın, İmamoğlu kaymakamlığının yaptığı nakdi yardım ile Tarsus’ta ki hastaneye tedavi olmaya gitti. Burada Köten’e bacağındaki platinin çıkarılarak yeni bir ameliyat yapılması gerektiği söylendi. Bu ameliyatın gerçekleşmesi için hastanenin 12 bin TL istediğini aksi takdirde bacağını kaybedeceğini ifade eden Köten, Başbakanlığı döneminde BİMER aracılığı ile kendisine yardımcı olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak 11 yaşında ki kızının istikbali için bir kez daha elinden tutmasını istedi.

'FELÇ KALINCA EŞİM DE BENİ TERK ETTİ'

Başına gelen olumsuzlukların sebebinin Kozan Devlet Hastanesi olduğunu söyleyen Köten; “İyileşme umuduyla yürüyerek gittiğim Kozan Devlet Hastanesinden yatalak olarak çıktım. Beni ameliyat eden doktorlar bacağıma platin takmışlar. Taburcu edildikten sonra ağrılarım hiç dinmedi 10 ay ayağa kalkamadım. Başvurmadığım yer kalmadı. Ne doktor ne de hastane yönetimi beni dinlemedi. Beni hastaneye bile sokmadılar. Felç kalınca eşim de beni terk ederek yalnız bıraktı. Doktora açtığım davada hep ben suçlu bulundum. Kızımdan başka kimsem yok, onu da devlet yurda yerleştirdi şimdi yapayalnız kaldım. Hiçbir ihtiyacımı gideremiyorum. Hayırseverlerin yardımı ile ayakta durmaya çalışıyorum. Devlet hastaneleri bana çare olamıyor, özel hastane ise 12 bin TL para istiyor. Ben elektrik ve su paramı ödeyemiyorum. 12 bin TL’yi nasıl ödeyeyim? Ben Cumhurbaşkanından yardım istiyorum. Daha önce ikinci ameliyatımı devlet yaptırdı ne olur bir kez daha ameliyat ettirsinler ben de kızım ile huzurlu bir şekilde yaşayayım yoksa bacağımı kaybedeceğim. Ne olur kızım için bana yardım etsinler ben kızımdan ayrı yaşamak istemiyorum.” diye gözyaşı döktü.

Köten’in yanlış ameliyattan dolayı Kozan Devlet Hastanesi aleyhine açtığı tazminat davasının ret edildiği, yapılan itirazın ise kabul edilmediği öğrenildi.