Karın ağrısı şikayeti ile Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne yürüyerek giden 7 çocuk babası Şıh Müslüm Kaya’nın, yanlış anestezi sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi. Doktorlar, apandisinde şişme teşhisi konulan Kaya’yı aynı gün ameliyata aldı. Kaya’nın çocukları ve yakınları; ameliyat öncesinde anestezi uzmanı E.K. tarafından yüksek dozda anestezi yapıldığı ve Kaya’nın, 3 saat boyunca ameliyathanede, ameliyat yapılmadan bekletildiğini ve bir gün sonra da hayatını kaybettiğini ileri sürdü. Kaya ailesi hukuki süreci başlatırken, hastane yönetimi ve Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği yetkilileri açıklama yapmaktan kaçındı.

Oğlu Mikail ve bacanağı Ahmet Sevilmiş ile 27 Ocak 2015 tarihinde karın ağrısı nedeniyle Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne giden Şıh Müslüm Kaya’ya apandis teşhisi kondu. Serum takıldıktan sonra ağrısı kesilen Kaya, evine gitmeye hazırlanırken, doktorlar ameliyat olması gerektiğini söyledi. Ameliyat olmak istemeyen Kaya, doktorların apandisinin patlama riski olduğunu açıklaması üzerine aynı gün ameliyat olmayı kabul etti. Ameliyathaneye alınmasına rağmen 3 saat boyunca ameliyat edilmeyen Kaya’ya, anestezi uzmanı E.K. tarafından yüksek dozda anestezi verildiği ve ertesi gün de Kaya’nın yanlış dozdan dolayı hayatını kaybettiği iddia edildi.

"BİZ YANDIK BAŞKASI YANMASIN, ANESTEZİ UZMANININ DİPLOMASI ELİNDEN ALINSIN"

Abisinin, anestezi uzmanı tarafından öldürüldüğünü dile getiren Mehmet Emin Kaya (42), Başhekim Yardımcısı Ercan Mesut Harıkcı’nın kendilerine narkozun fazla verildiğini söylediğini paylaştı. Yetkililerin gerekeni yapmasını beklediklerini belirten Kaya, “Abimin herhangi bir hastalığı yoktu, 'sağ tarafım ağrıyor' dedi, hastaneye götürdük. Tahlillerde bir şeyi çıkmamış, apandisinde şişme olmuş, serum takıp ağrısı geçmiş. Eve gitmeye hazırlanırken doktorlar ameliyat etmeye karar vermişler. Ameliyat odasına alıp ameliyat yapmadan 3 saat orada beklettiler. 3 saat sonra yoğun bakıma aldılar. Yoğun bakıma alınca doktorlar abimin nefes borusunun küçük olduğunu söylediler. Başhekim Yardımcısı Ercan Mesut Harıkcı ise narkozun fazla verildiğini söyledi. Başka hastaneye sevk ettiler ama ameliyat yapılmadığı için diğer hastaneler de almadı. Abim, 24 saat sonra tekrar Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde ameliyat oldu. Oradan da Tıp Fakültesi’ne sevk ettiler. Orada da zaten öldü.” dedi.

Yetkililerden yardım beklediğini ifade eden Kaya, “Hukuki süreci başlattık, bu doktor bizim yüreğimizi yaktı, başkasının yanmasını istemiyoruz. Bunu yapan anestezi uzmanının diplomasının elinden alınmasını istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

BABAMI DENEME TAHTASI YAPTILAR, O DOKTOR HALA GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

Hastanede babasının 3 saat ameliyathanede kalmasına rağmen yanlış anesteziden dolayı ameliyatının yapılmadığını ileri süren Mikail Kaya (27) şunları kaydetti: “Doktor, babamın uzun yol şoförü olduğu için apandisinin patlama riski olduğunu ve ameliyat yapılması gerektiğini ifade etti. Babam ameliyatı kabul etti, 3 saat ameliyatta kaldı. Doktorlar, ameliyat yapmadıklarını, anestezi uzmanının açıklama yapacağını söylediler. Ameliyathaneden panik halinde çıktılar. Anestezi uzmanı, babamın nefes borusunun 6 aylık çocuğun nefes borusundan daha küçük olduğunu söyledi. Biz buna inanmadık. Doktorlar her yanlarına gittiğimizde başka bir hastalık söylediler. Başhekim Yardımcısı, bize anestezi uzmanının ilacı fazla verdiğini söyledi. Babamı deneme tahtası yaptılar. Gereken yerlere başvurularımızı yaptık. O doktor hala görevine devam ediyor.”

Yürüyerek hastaneye götürdükleri Şıh Müslüm Kaya’yı yanlış anesteziden dolayı akşam cenazesini aldıklarını söyleyen aile yakınları, davanın peşini bırakmayacaklarını, kimin hatası varsa ortaya çıkaracaklarını ifade etti.

Ortaya atılan iddialar hakkında görüşleri sorulan Şehitkamil Devlet Hastanesi yönetimi ve Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği yetkilileri ise açıklama yapmadı.