Ankara’da STK’lar tarafından düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı ‘Teröre hayır, kardeşliğe evet’ yürüyüşünde vatandaşlar teröre tepki gösterdi, kardeşliğin artması temennisinde bulundu. Vatandaşlar, terörün bir hedefinin de Kürt ve Türklerin birbirine düşürülmek istenmesi olduğuna vurgu yaptı.

Ankara’da bir çok STK’nın katıldığı ‘Teröre hayır, kardeşliğe evet’ yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe katılan vatandaşların ortak tepkisi terörün soma ermesi, kardeşliğin ise artması gerektiği yönündeydi.

Durmuş Alican, yürüyüşe, askerler ve polisler için katılmak isteğini belirti. Alican, "Devletim için, milletim için, güvenlik güçlerim için, o doğuda bizim güvenliğimiz için can siperane çalışan askerlerimiz, polislerimiz için geldik. Onlara teşekkür ediyoruz. Allah onların yokluğunu göstermesin.” dedi. Yusuf Yılmaz isimli bir vatandaş ise, “Asker, bizim namusumuzu koruyor, canımızı, vatanımızın sınırını koruyor. Polis de güvenliği sağlıyor. Polis olmasa asayiş bozuk olur. Polis, ekmek parası için bu mesleği seçmiş. Ekmek parası için bu mesleği seçenleri öldürenler kâfirdir. Çok üzücü bir olaydır. Allah’ın izniyle düzelecektir.” şeklinde konuştu.

“BU SAVAŞ NE DİYE, NE İÇİN SAVAŞIYORUZ?”

Tayfun Yacar isimli bir başka vatandaş ise kendisinin de Kürt olduğunu belirterek, yapılan savaşın ne için olduğunu sordu. Yacar, "Ben Kürdüm, Erzurumluyum. 2 ay oldu ben Ankara’ya geleli. Burada bu kadar millet var. Burada Kürt yok mu? Var. Çerkez yok mu? Var. Her şeyden var. Her çeşit insan var. Hepimiz burada durabiliyorsak, hepimiz aynı kaptan yemek yiyorsak, hepimiz aynı yeri paylaşıp muhabbetimizi sohbetimizi yapabiliyorsak artık bu savaş ne diye? Ben bunu sormak istiyorum. Büyük devletime sormak istiyorum; bu savaş ne diye, ne için savaşıyoruz? Şu etrafa bakın şu kadar yer yetmez mi bize? Türkiye’yi şöyle bir gezin o kadar güzel, tatlı yerleri var ki. Ve istendiği zaman herkese yeter. Bu Türkiye bir dünyaya yeter.” ifadelerine yer verdi.

“TERÖRÜN İSTEDİĞİ KÜRT VE TÜRK’Ü BİRBİRİNE DÜŞÜRMEK”

İsmini vermek istemeyen bir başka vatandaş ise terörün hedefinin Kürt ve Türk’leri birbirine düşürmek olduğunu ifade ederek, "Teröre ve terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmemek için Kürt kardeşlerimizin elinden sımsıkı tutmak gerekiyor." açıklamasında bulundu.