Özgürlük için Basın Platformu (ÖiB) Koordinatörü Yusuf Kanlı, Koza İpek Holding’e yönelik hukuksuz şekilde kayyum atanmasına tepki göstererek “Bu zihniyet, hastalıklı bir zihniyettir” değerlendirmesinde bulundu. Kanlı, “Türkiye’nin giderek sıradan bir Ortadoğu ülkesi olarak algılanmaya başlandı.” dedi.

Avrupa Birliği (AB) destekli yürütülen Özgürlük için Basın Platformu (ÖiB) Koordinatörü Yusuf Kanlı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Bugün Gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV ve Millet Gazetesi'nin de içinde olduğu Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere hukuksuz olarak kayyum atanmasına tepki gösterdi. Demokrasinin temelinin ifade ve basın özgürlüğü olduğunun altını çizen Kanlı, “Seçime günler kala daha yakın dönemde basın platformlarından atılarak sesi kısılmaya çalışılan bir gruba yönelik böyle bir uygulama insanın aklına ‘demek ki şimdiye kadar uygulanan ehlileştirme operasyonu başarısız olmuş, doğrudan yönetim aşamasına geçmiştir’ intibasını uyandırıyor” diye konuştu.

"BU DURUM, HAYATİ BİR SEÇİM ARİFESİNDE OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR"

Demokrasilerin tek tip gazeteci, tek basın, tek tip düşünce sistemi olmadığını kaydeden Özgürlük için Basın Platformu (ÖiB) Koordinatörü, Koza İpek Grubu'na yönelik uygulamanın seçimlere sayılı günler kala yapılmasını ‘endişe verici’ olarak değerlendirdi. Kanlı, şunları kaydetti: “Bu zihniyet hastalıklı bir zihniyettir. ‘Ya bensin ya da öl’ mantığı, ‘ya bensin ya düşman’ mantığı kabul edilebilir, sağlıklı bir mantık değildir. Bu, ne zaman oluyor? Seçime birkaç gün kala oluyor. Bu da Türkiye’de aslında kim ne derse desin çok hayati bir seçim arifesinde olduğumuzu gösteriyor.”


"TÜRKİYE SIRADAN BİR ORTADOĞU ÜLKESİ HALİNE DÖNMEYE BAŞLADI"

‘Demokrasi dışı çözümlerin’ Türkiye’yi gerilettiğini ifade eden Yusuf Kanlı, çözümün özgür irade ve özgür ifade ile bulunması gerektiği üzerinde durdu. Kendisinin yakın zamanda ABD’den döndüğünü ifade eden Kanlı, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’nin giderek sıradan bir Ortadoğu ülkesi olarak algılanmaya başlandı. Batı ile entegre bir demokrasiden ziyade giderek otoriterleşen sıradan bir Ortadoğu ülkesi haline dönmeye başladı. Bu Türkiye açısından Türkiye’de verilen özgürlük ve demokrasi mücadelesi açısından çok üzüntü verici bir gelişmedir. Maalesef, durum budur.”