Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Yuvacık Barajı’ndan Sapanca hattı ile Sapanca Gölü'ne su vermeyi durdurdu. Kurum, son yağışlar ile birlikte su seviyesi 31.85 metreye çıkan Sapanca gölüne 3 ayda 12 milyon metreküp su verdi. İSU, Yuvacık Barajı’nda yeteri kadar su birikmesi üzerine Sapanca hattından göle 13 Kasım 2014’den itibaren su takviyesi yapıyor. Başiskele Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi girişinde bulunan Sapanca hattından cazibe ile Balaban Su Deposu ile Sapanca Terfi Merkezine gelen Yuvacık Barajı suyu, buralardan bırakılarak Sapanca gölüne gönderiliyordu.

Son yağışlar ile birlikte Sapanca Gölü'nün seviyesi 31.85 metreye çıkması üzerine DSİ Sakarya Şube Müdürlüğü’nün göle su takviyesinin durdurulması talep edildi. Bunun üzerine İSU Genel Müdürlüğü, Yuvacık Barajı’ndan Sapanca Gölü'ne yaptığı su takviyesine bugün itibariyle durdurdu. İSU Genel Müdürlüğü, 13 Kasım’dan bu yana geçen 3 aylık sürede Yuvacık Barajı’ndan Sapanca Gölü'ne günlük ortalama 130 bin metreküp olmak üzere 12 milyon metreküp su gönderdi.

Öte yandan Yuvacık barajında bugün itibariyle 42.54 milyon metreküp Namazgah Barajı'nda ise 19,30 milyon metreküp su bulunuyor.