Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde 2012'de tam yüz nakli yapılan Turan Çolak (37), Bircan Baysal ile evlendi. Çiftin düğünü, yüz nakli yapılan Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'ndeki Öğrenci Lokali'nde yapıldı.

İzmir'in Kiraz ilçesinde 3 yaşında ocağa düşmesi sonucu yüzü yanan Turan Çolak'a Uşak'ta intihar eden lise öğrencisi 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın yüzü nakledilmişti. AÜ Hastanesi'nde 15 Mayıs 2012'de Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından yapılan ameliyatla Turan Çolak yeni bir hayata başladı. Türkiye'nin 4., AÜ'nün de 2. yüz nakillisi olan Çolak, aynı hastanede böbrek nakli olan ve 'gönlümün prensesi' dediği Bircan Baysal'la tanıştı. Bir süre görüşen ikili evliliğe karar verdi. 8 Ağustos'ta İzmir'in Kiraz ilçesinde aile yakınlarının bulunduğu törenle evlendi.

Buradaki törenin ardından ardından Antalya'ya gelen çift, Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'nde bulunan Öğrenci Lokali'nde düğün töreni düzenledi. Düğüne, Çolak'ın yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, eşi Doç. Dr. Özlenen Özkan, AÜ Organ Nakli Merkez Koordinatörü Nilgün Keçeçioğlu, Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ile eşi ve kendi akrabaları katıldı. Ayrıca Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) Başkanı Başkanı Mehmet Şahan ve dernek üyeleri ile AÜ Plastik Cerrahi servisi çalışanları katıldı. Düğünün açılış dansını yapan Turan çifti daha sonra davetlilerle birlikte eğlendi.

Düğünde gazetecilere açıklama yapan Turan Çolak, hayatının en mutlu gününü yaşadığını, sevdiği kız ile hayatını birleştirdiğini söyledi. Çolak, bugünleri hayal etmediğini, önce yüzünün sonra da hayatının değiştiğini söyledi. Eşinin de böbrek nakilli olduğunu belirten Çolak, "Eşim kontrol amaçlı hastaneye geldiğinde tanıştık. Birbirimizi sevdik ve bugünlere geldik. Antalya'da ev tuttuk" dedi.