Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Şoförler Odası'na bağlı ticari taksi, halk ve servis otobüsleri, servis minibüsleri ve vatandaşların da katılımı ile oluşturulan konvoyla son günlerde artan terör saldırıları protesto edildi.

Ereğli'ye bağlı Suat Başol sokağı üzerinde bulunan Cumartesi pazarı Servisçiler Derneği önünden başlayan konvoy, Kepez, Yeşiltepe, Bağlık ve Erdemir caddelerinden devam ederek çarşı merkezine geldi. Amirallik kavşağından dönüş alan konvoy kornalarla tur atarken konvoya sivil araçlar da katıldı. Yüzlerce araç çarşı merkezinden geldikleri İsmail Sıdal sokak üzerinde konvoyu sonlandırdı.

Düzenlenen konvoy ile ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, terör olaylarına karşı tepkili olduklarını ve terör olaylarının birlik ve beraberlik içerisinde sonlandırılması gerektiğini söyledi. Civelek, "Hakikaten üzücü bir olay. Böyle bir eylem yapılmaması lazım ama yaptırıyorlar. Mecburen yapıyoruz. Teröre çok tepkiliyiz. 400 tane esnaf arkadaşımız var. Daha da katılamayan arkadaşlarımız var. Biz şoför esnafı olduğumuz için görevimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Büyük birlik ve beraberlik içerisinde herkes duyarlı. Bizlerde tepki için şoför esnafımızla beraber eylem yaptık. Yetkililerimiz de bizi duysun. Bir an önce ne gerekiyorsa, bütün siyasi partiler birlik ve beraberlik içerisinde olması lazım. Türkiye hepimizin. Doğusuyla batısıyla bizim. Çünkü bizim gidecek bir yerimiz yok. Dış güçler bizi yemeye çalışıyor. Kanımızdan faydalanmaya çalışıyor. Bir an önce bu terörün bitmesini istiyoruz. Herkesin çoluğu çocuğu var. Analar ağlıyor.Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyorum." dedi.