Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 75 polis hakkında verilen tahliye kararını duyan yüzlerce kişi, Silivri Cezaevi’ne akın etti. Jandarma cezaevi önünde konuşlandı.

Mahkemenin verdiği tahliye kararı, tutuklu yakınlarını sevindirdi. Kararı duyan polis yakınları gece saatlerinde Silivri Cezaevi önüne akın etti. Jandarma, cezaevi önünde güvenlik önlemi alarak girişleri araç trafiğine kapattı.

Başkomiser Tolga Güzeltaş’ın annesi Hacer Güzeltaş da, Silivri Cezaevi önünde oğlunun çıkmasını bekliyor. Güzeltaş, “9 – 10 aydır bedel ödüyoruz. İnşallah bugün o bedelin karşılığını alıyoruz. Böyle kocaman bir ailemiz oldu. Çok mutluyuz. İçeride yiğitlerimiz var. Onlarla gurur duyuyoruz. Onlar Yusuflar. Onların arkasında duran kahraman eşleri var. Dualarla dimdik ayakta durduk. Ana babaları da Ağrı Dağı gibi arkalarında. Durmaya da devam edeceğiz. İnşallah Rabbim sevincimizi kursağımızda koymaz. Başımızı hiç eğmedik. Bu zalimliği yapanlar, gün gelecek başlarını hiç kaldıramayacaklar. Hep yere bakacaklar” diye konuştu.