Geçen hafta yaşanan ve ülkeyi yasa boğan Özgecan Aslan cinayeti ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için Gaziantep’te Gonca Projesi’nin düzenlediği defilede, kadına yönelik şiddet kınandı. Yüzlerine, şiddet gören kadın fotoğraflarından maske takan erkek mankenler, kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen PENTEX Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarı’nda düzenlenen defile ile toplumun bu kanayan yarasına dikkat çekildi. Defilede, Adanalı erkek giyim firmalarının ürünleri, erkek modellerin kullanacağı, şiddetin izlerini taşıyan kadın maskeleri ile sergilendi. Kadına yönelik şiddete hayır demek amacıyla bir araya gelen Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, oyuncu Taylan Güner ve Avantgarde Communication Management Ajans Başkanı Burçak Ilıman, Gonca Projesi ile anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Kadına şiddete dikkat çekmek için böyle bir defile organize ettiklerini dile getiren Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, “Mersin’de öldürülen Özgecan Arslan cinayeti öncesinde de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek istiyorduk. Türkiye’de herkesin kadına karşı bakış açılarının değişmesi lazım.” ifadelerine yer verdi.

Defile hakkında bilgi veren Gonca Projesi Koordinatörü Taylan Güner, “Adanalı sanatçılar ve tekstil giyim firmaları Ticaret Odası’nın desteği ile şiddet gören kadınlara yönelik bir proje düzenledik. Şiddet sonrası değil de şiddet öncesine dikkat çekmek için böyle bir proje yaptık. Doğu ve Güneydoğu’daki mağdur ve mağdur olmak üzere olan kadınlarımıza destek verecek bir projemiz. Ana temamız mağdur olan kadınları anlatmak.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar tarafından büyük destek verilen defilede erkek mankenler, geçen hafta öldürülen Özgecan Aslan ve şiddete uğrayan kadınlara yönelik şiddetin izlerini taşıyan kadınlara ait foto maskelerle ürünleri sergiledi.