Kozan’da kullanımda olmayan olimpik yüzme havuzuna giren 10 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Adana Büyükşehir Belediyesine ait olan ve uzun zamandır kapalı bulunan olimpik yüzme havuzuna gelen Eren Güvendik (10) yağmur sularının da etkisi ile dolan 5 metrelik havuza girdi. Havuzun bulanık suyunda gözden kaybolan Eren Güvendik’in yanında bulunan arkadaşları çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ekibi ve Cankur ekipleri sevk edildi.

30 DAKİKA SUDA KALAN ÇOCUĞA 40 DAKİKA KALP MASAJI YAPILDI

Dalma tecrübesi olan polis memurları tarafından yaklaşık 20 dakika havuz dibinde yapılan aramalar sonucunda bulunan küçük çocuk sudan çıkarıldı. Havuz başında hazır olan sağlık ekipleri sudan çıkarılan ve hayati fonksiyonları durduğu belirtilen çocuğa yaklaşık 40 dakika kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştı. Yapılan müdahaleler sonucunda tekrar hayati belirtiler gösteren küçük çocuk ambulans ile Kozan Devlet Hastanesine, ardından ise Adana Seyhan Başkent Hastanesine sevk edildi. Küçük çocuğun yapılan tüm müdahalelere rağmen geç saatlerde hayatını kaybettiği bildirildi.

Havuzun bir süredir faaliyet göstermediği ve kapılarının kilitli olduğu bildirildi. Yaşanan olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.