Arkadaşlarıyla balık tutmak için girdiği gölette boğulan gencin cansız bedeni, itfaiye dalgıçlarının çalışması sonucunda çıkarıldı.

C.U. (17) ve arkadaşları, balık tutmak için, Ankara’nın Sincan ilçesine bağlı Bucuk köyüne 1 kilometre mesafede bulunan DSİ’ye ait gölete gitti. Gölete girmenin ve balık tutmanın yasak olduğunu belirten uyarı levhasına rağmen, kesik olan tellerin arasından geçen C.U. ve arkadaşları, güçlükle göletin kıyısına indi. İddialara göre, gençler balık tutamadı. Bunun üzerine gençlerden C.U., arkadaşlarına göletin karşı kıyısına yüzmeyi teklif etti. Arkadaşlarının göletin dibinin bataklık olduğunu ısrarla söylemelerine rağmen C.U. bir anda suya atladı. Yaklaşık 5 metre kadar yüzen C.U. arkadaşlarından yardım istedi. C.U.’nun boğulmaya başladığını anlayan arkadaşları etraftan yardım istedi. Genç, bir süre sonra gözden kayboldu.

Gölete girmeye kimse cesaret edemediği iddia edilirken, bir süre sonra çevredekilerden bir vatandaş suya girdi. Bir süre göletin içini kontrol eden vatandaş, C.U.’ya rastlayamadı.

İhbar üzerine olay yerine Ankara İtfaiyesi Sualtı Arama Kurtarma ekibi geldi. Dalgıç malzemelerini güçlükle olay yerine indiren kurtarma ekibinden iki görevli suya girdi.
Özel kıyafetiyle gölete dalan dalgıç, kısa bir süre sonra C.U.’nun cansız bedenine ulaştı.

Ailesinin ve arkadaşlarının feryatları arasında sudan çıkartılan C.U.’nun cansız bedeni torbaya konuldu. Gencin babası, feryat ederek oğlunun cenazesini görmek istedi. Polisler, acılı babayı cenazenin başından güçlükle uzaklaştırdı.

Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmasını tamamlamasının ardından C.U.’nun cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp’a götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.