Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde evde özürlü oğlu ile birlikte yaşayan 83 yaşındaki kadın, hırsızlık için eve gelen yüzü maskeli elleri eldivenli bir kişi tarafından darp edildi. Yaşlı kadın adamın elinden özürlü oğlunun seslenmesi ile kurtulurken, evden hızla koşarak uzaklaşan hırsızlık zanlısı kayboldu. Yaşlı kadın, kendisini darp eden adamın dediklerinin anlaşılmadığını, yabancı olduğunu ve oğlunun sesini duymaması halinde kendisini öldürebileceğini söyledi.

Olay ilçeye bağlı Sarıkorkmaz Mahallesi Aktaş Kıracı Sokak numara 47'de meydana geldi. İddiaya göre evde özürlü oğlu Temel Gürbüz(47) ile yaşayan 83 yaşındaki Emine Gürbüz, çalan kapıyı açtığında yüzü maskeli ve ellerinde eldiven olan bir kişinin saldırısına uğradı. Yaşlı kadının ağzını kapatan ve iterek eve sokmaya çalışan zanlı, Temel Gürbüz'ün sesini duyunca yaşlı kadını bırakarak evden uzaklaştı. Emine Gürbüz'ün çığlıklarına koşan mahalle halkı durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler, zanlının eşkalini alarak çevrede ve ilçede arama çalışması başlattı. Korkudan titreyen yaşlı kadını mahalle sakinleri sakinleştirmeye çalıştı. Yaşlı kadın olayı korkulu gözlerle anlatırken, "Asım geldi Temel'i tıraş yapmaya. O gitti onun arkasında geldi. Zile basıldı. Ben mahalleden birisi zannettim. Kapıyı açtım hemen içeriye girdi. Yüzü maskeli, şapkalı ellerinde eldiven. Hemen benim ağzımı tıkadı. Sen kimsin diye bağırdım. Kafamı ve sırtıma vurdu. Temel'in sesini duymasaydı kaçmazdı." dedi.

Diğer yandan mahalleli kadınlara başından geçeni aktaran Emine Gürbüz, adamın konuştuklarının anlaşılmadığını ve yabancı birisi olabileceğini söyledi. Mahallede yaşayan genç kızlar da söz konusu zanlıyı merdivenlerden çıkarken gördüklerini söylediler. Zanlının muhtemelen Suriyeli olabileceği ifade edildi.

İfadesi alınmak üzere karakola götürülmek için evden çıkan Emine Gürbüz, damadının yardımı ile ekip aracına bindirilip ifadesi alınmak üzere Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

BİR EVE DAHA GİRMİŞ

Emine Gürbüz'ü darp ederek olay yerinden kaçan yüzü maskeli elleri eldivenli hırsızlık zanlısının Emine Gürbüz'ün kiracısının yaşadığı eve de girdiği öğrenildi.

Polis olay yerinde ve ilçe genelinde geniş çaplı araştırma başlattı.