Aydın’da Hurdacılar Sitesi’nde kaçak et kesimi yapıldığı ihbarı alan zabıta ekipleri iş yerine baskın yaptı. Kaçak kesim yapıldığı iddia edelen iş yerinde yaklaşık 250 kilogram ete el konuldu.

Kaçak et kestiği gerekçesiyle Ç.C.’ye 15 bin TL para cezası kesildi. İş yerinde, kasap malzemeleri ve etleri asmak için kurulan düzenek ve tartı dikkat çekti. Kesilen hayvanların derilerinin ve sakatatlarının yerlere atıldığı depoda, etlerin de açıkta ve hiçbir önlem alınmadan tutulduğu görüldü.

ASTİS Hurdacılar Sitesi'nde kaçak kesim yapıldığı ihbarını alan zabıta ekipleri, işyerine baskın yaptı. Kapıları kapalı olduğu için içeri giremeyince polis çağrıldı. Polis aracılığıyla savcıdan kapalı iş yerine girmek için izin isteyen zabıta ekiplerine savcılık izin vermedi. Savcılık izin vermeyince polis ekipleri olay yerinden ayrıldılar.

Savcı izin vermediği için iş yerine giremeyen zabıta ekipleri, vinç çağırarak iş yerinin penceresinden içeride bulunan etleri görüntüledi. Kaçak kesim etlerin tespitinden sonra görevliler iş yeri önünde beklemeye başladı. Ekiplerin uzun süre beklemesi sonunda iş yerinde kesim yaptığını belirten Ç.C., gelerek iş yerini açtı. Zabıta ekipleri, veteriner kontrolünde yaptıkları denetimde, kaçak kesilmiş 250 kilogram ete el koydu. Kaçak kesim olan etler, soğuk hava aracılığıyla depoya kaldırıldı.

Kaçak et kesimiyle ilgili soruşturma başlatıldı.