Seyyar ve açıkta satılan gıdalara karşı çalışma yürüttükleri sırada, tezgahlarına el koydukları M.Kadir Aslan ve ağabeyi Gökhan Aslan tarafından saldırıya uğrayan Karşıyaka Belediyesi Zabıta ekiplerinin hak arama mücadelesi yargıda sonuçlandı. Mahkeme, zabıta memurlarını döven, yaralayan ve silah çekerek tehdit eden iki sanığa, toplam 14 yıl 7 ay hapis cezası verdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karar, doğru ve yerinde. Halkın huzurunu korumak adına mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.” dedi.

SİLAHLA SALDIRDILAR

Olay, 2013 Aralık ayında, Nergis Mahallesi’nde yaşandı. Seyyar satıcılar ve açıkta satılan gıdalara ilişkin çalışma yürüten belediye ekipleri, M.Kadir Aslan’ın tezgâhına ve kasalarına el koydu. Bu sırada zabıtalara saldıran Aslan, elindeki boş kasalarla vurarak iki memuru yaraladı. Toplanan malzemeler, imha edilmek üzere belediyenin Örnekköy’deki şantiye binasına götürüldü. Aslan, bu kez de ağabeyi Gökhan Aslan ile birlikte şantiye tesislerine giderek zabıtalara hakaret, tehdit ve küfür dolu sözler sarf etti. Belindeki ruhsatsız tabancayı çekerek belediye ekiplerine doğrultan ağabey Aslan, zabıta memurlarınca etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi.

Olay hakkında açılan davalar, önceki gün sonuçlandı. Karşıyaka 5. Asliye Ceza Mahkemesi, Gökhan Aslan'ı görevli memura hakaret, silahlı tehdit ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından toplam 7 yıl 5 ay hapis ve 900 lira adli parayla cezalandırdı. M.Kadir Aslan'a ise görevli memura hakaret, tehdit, silahlı saldırıya iştirak ve görevli memura direnmek suçlarından toplamda 7 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Sanıkların cezası hakkında herhangi bir indirim ya da hükmün geri bırakılması işlemi uygulanmadı.

Başkan Akpınar, “Mahkeme kararını, doğru ve yerinde buluyorum. Belediye zabıta ekipleri, kent düzenini sağlamak ve yasaları uygulamak üzere görevlidir. Her ne şartta olursa olsun bu görevimizi yapmaktan ve halkın huzurunu, konforunu sağlamaktan vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemiz, dün nasılsa bugün ve yarın da aynı kararlılıkla devam edecektir.” dedi.