Zaman Gazetesi eski diplomasi ve dış haberler yazarı Fikret Ertan’ın 3 Şubat günü geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiği öğrenildi. Fikret Ertan’ın komşuları, 3 Şubat’ta rahatsızlanan yazarın Üniversite Hastanesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldığını aktardı. Burada hayatını kaybeden Fikret Ertan’ın, çarşamba günü Eskişehir’de toprağa verildiği öğrenildi.

Ertan’ın kardeşi Zeki Ertan, ağabeyinin hayatta iken gösterişi sevmediğini, bu sebeple cenaze töreninin de sade olmasını istediğini söyledi. Zeki Ertan, ağabeyinin vasiyeti üzerine 40 yıllık arkadaşları dahil yıllarca köşe yazarlığı yaptığı gazete yöneticilerine bile haber vermediklerini belirtti. Zeki Ertan, cenazesinde kesinlikle kamera ve fotoğraf makinesi ile görüntü alınmasını istemediğini de kaydetti.

Ertan’ın cenazesi, çarşamba günü yapılan sade bir törenle Seyitgazioğlu’ndaki Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Fikret Ertan, bir süre önce bıraktığı yazarlıktan sonra Eskişehir’de tek başına yaşıyordu. Ertan’ın, kalp rahatsızlığı bulunuyordu.