Zaman gazetesi muhabiri Emre Şencan, Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde Taksim'deki gelişmeleri takip ettiği sırada polis amirinin saldırısına uğradı. Polisin kimliğe bakıp Zaman muhabiri olduğumu gördükten sonra küfürler ettiğini, tekme-tokat attığını söyleyen Şencan, hastaneden darp raporu aldığını ve gerekli adli işlemleri başlatacağını belirtti.

Gezi'nin yıl dönümünde Taksim'de olağanüstü önlem alan polis, Zaman muhabiri Emre Şencan'a saldırdı. Sabah 9.00 gibi Taksim’e geldiklerini söyleyen Şencan, “Beklenen olaylar var. Biz işimizi, mesleğimizi yapmak için geldik. Saat 10.15 gibi içerdeki polisler bütün vatandaşları çıkarmak için ananos yapmaya başladı. Bir tanesi, ‘hadi çıksanıza artık, yeter burayı boşaltın’ diye bağırıyordu. Bende o esnada telefonla video çekmeye başladım. Beni gördü, hemen üzerime geldi. 'Sen kimsin niye çekiyorsun' diyerek direk telefonu elimden aldı. Daha sonra diğer iki polis, arkadan gelen polisler elimden tutmaya başladılar. ‘Alın bunu gözaltına, yatırın, kelepçeleyin’ diye bağırmaya başladı. Defalarca gazeteci olduğumu söyledi. Kimliğimi göstereyim, sakin olun bir dakika dedim ama zorla yere yatırdılar." dedi.

Daha sonra kimliğine baktıklarında Zaman muhabiri olduğumu görünce küfürler etmeye başladıklarını dile getiren Şencan, "Bana 'Siz bir yerlerden emir alarak mı geldiğiniz?, Burada olay çıkarmak için mi geldiniz?’ dedi. Çantamı açtı, delilmiş, suçmuş gibi gaz maskemi gösterdi. ‘Bakın buraya olay çıkarmaya gelmiş’ dedi gaz maskesini salladı. ‘Zaman muhabiri gördünüz’ demeye başladı. Sanki bir suç zaman muhabirinin buraya gelip haber yapması suç, benim orada bulunmam suçmuş gibi bağırdı.” diye konuştu.

HAYALARIMA TEKME ATTI

O esnada küfürler ettiğini dile getiren Şencan, “Zorla yere yatırdılar, hayalarıma 3-4 kez tekme attı. Ben defalarca ‘gözaltına alacaksınız insan gibi geleyim’ dedim. Suçum yok sonuçta. Zorla yere yatırdılar." dedi.

KİMLİĞİMİ GÖRDÜKTEN SONRA POLİS ÇILDIRDI

Kimliğini gösterdiğini aktaran Şencan, polisin kimliğini gördükten sonra çıldırdığını aktardı. Polis, ‘Zaman muhabirisiniz ha’, ‘Zaman muhabiri işte’ dedi, bağırdı. ‘Olay çıkarmaya geldiniz değil mi?, burayı da karıştıracaksınız?" diye konuştu.

TÜM GAZETECİLERDE GAZ MASKESİ OLMASINA RAĞMEN, ÇANTAMDAKİ GAZ MASKESİNİ GÖSTERDİ

Olay esnasında bir çok gazeteci olduğunu ve hepsinde gaz maskesi bulunduğunu anlatan Şencan yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bana gaz maskesini gösteriyor ‘Sen buraya olay çıkarmaya gelmişsin belli niye bununla (gaz maskesi) geldin’, ‘Niye buradasın’ diyor. Ben ‘Siz niye buradasınız, siz niye buradaysanız bizde onun için buradayız. Burada olay çıkabilir ben gazeteciyim onun için buradayım.’ dedim. Laf dinlemedi, çıldırmıştı sağa sola bağırıyordu ‘Alsanıza bunu hala gözaltına almadınız mı? Kelepçelemediniz mi?“ diye bağırıp duruyordu.”

Hastaneye gittiğini, darpla ilgili raporları aldığını aktaran Gazeteci Şencan, gerekli adli işlemleri başlatacağını dile getirdi. Polise kendisine defalarca ismini sorduğunu söyleyen Şencan sözlerini şöyle tamamladı: “İsminizi bari o zaman söyleyin yaptığınız doğru bir şeyse gizlemenize gerek yok dedim. Ne yapacaksın beni tehdit mi ediyorsun, sürdürecek misin? Sen kimsin diye tekrar bağırmaya başladı. Laf anlatamadık, terör estiriyorlar hiçbir şekilde laf anlamıyorlar. Ama ne kadar bu zulmü devam ettirirlerse ettirsinler Allah görüyor her şeyi. Çekim yaptığım esnada telefonu elimden aldı. Tekme attı, daha sonra tokat attı. Kendi isimin söylemedi. Daha sonra telefonumu vermedi bir süre çektiğim görüntüleri silmiş. Yediğim tekmeler tokatlar yanıma kar kalmayacak bunun adli hesabı tabiî ki sorulacak.” şeklinde konuştu.