Zaman Gazetesi, dünyanın önde gelen medya kurumlarından The New York Times ile ortak dergi yayımladı. 'Turning Points: Global Agenda' adlı dergide 2014 ile ilgili tahliler ve 2015'e dair öngörüler bulunuyor. Dergide önemli isimlerin makalelerine yer veriliyor. Bu isimler içinde eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, Wikileaks belgeleri ile anılan internet aktivisti Julian Assange, Grammy ödüllü müzisyen Pharrell Williams, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Sabancı Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Profesörü Ersin Kalaycıoğlu var. Dergide 2014’ün unutulmaz anları fotoğraflarla da anlatılıyor. Suriye dramı, ebola salgını, Soma maden faciası, İsrail’in Gazze saldırısı, Irak’ta IŞİD ilerleyişi, 14 Aralık’ta Zaman Gazetesi ve Samanyolu'na yapılan operasyon, karelere yansıyan olaylardan bir bölümü.

“Dünyayı doğru anlamak için ortaya konan bu mütevazı çalışmanın entelektüel dünyamıza zenginlik katacağına inanıyorum” diyen Zaman Gazetesi Ar-Ge Direktörü Deniz Ergürel, daha kaliteli gazetecilik için yeni değerler üretmeye gayret ettiklerini belirtti.

‘Turning Points Global Agenda’ Yazı İşleri Müdürü Zaman Gazetesi Dış Haberler Editörü Mustafa Edib Yılmaz ise derginin okuyucu detaylarda boğmadan gündem ve gündem dışı konuları derinlemesine tahlil ettiğini dile getirdi. Yılmaz," Okur dergide 2015'ten siyasi ve ekonomik olarak ne beklemesi gerektiğini bulacak. Bunun yanında da iyi yönetişim, kalkınma ve internet çağı da mahremiyete dair en ehil kalemlerden makaleler okuyacak. Bunları yaparken kültür, sanat, moda ve yaşam ile ilgili yazı ve röportajlarla soluklanıp, New York Times karikatürleri ile gülümseyecek. Derginin bu bağlamda el atında tutulacak referans bir yayın olduğu kanaatindeyim" dedi.

Senede bir defa Türkçe yayınlanacak dergi; NT, D&R, Remzi Kitabevi, İnkılap Kitapevi, Migros, CarrefourSa, Kipa, Tesco ve Yaysat gazete bayilerinde satışa sunuluyor. Dergiyi online ortamda sipariş etmek için [email protected]’ ye girmeleri gerekiyor.