Lice olaylarında evlerine isabet eden roket sebebiyle üç çocuğunu kaybeden Zarife Cantürk, “Silah sesleri geldi. Helikopterlerden ateş edildi ve top atıldı. Bomba evimize isabet etti.” dedi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 1993 yılında, dönemin Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın şehit edilmesi ve çıkan olaylarda 16 kişinin ölümüyle ilgili açılan davaya, İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Lice olaylarında evlerine isabet eden roket sebebiyle 2.5, 4.5 ve 13 yaşlarında üç çocuğunu kaybeden Cantürk, oğlu ile birlikte gazetecilerin sorularını cevapladı. Ayakta durmakta zorluk çeken Cantürk, o zaman üç ay boyunca hastanede komada kaldığını hatırlatarak, “Evde olduğum sırada bombanın eve isabet ettiğini ve kardeşlerimin öldüğünü gördüm. Bir oğlum 13 yaşında, biri 2.5, bir kızım da 4.5 yaşındaydı. Biz o sırada evdeydik. Vücuduma şarapnel parçaları isabet etti. Silah sesleri geldi. Helikopterlerden ateş edildi ve top atıldı. Ben çocuklarımı içeri aldım. Komşular geldi, kapıyı açtım, o sırada patlama oldu, gerisini hatırlamıyorum.” diye konuştu.

Mağdur Mizgin Cantürk ise, “O dönemde okuldan çıkıp eve doğru gittiğimizde helikopterden üzerimize ateş açıldı. Mermiler ayağımızın önünden sekiyordu. Her eve sığındığımızda oralara da ateş açıldı. Eve gittiğimizde evimiz yıkılmıştı. Annemin yaralı, kardeşlerimin ölü olduğunu gördüm. Ağabeyimin de diz kapağı parçalandı, kan kaybından öldü.” dedi.