Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe planları ve yolsuzlukları soruşturan savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'Cebir, şiddet kullanarak Türk Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçundan tutuklanmaları istemiyle yakalanmalarını talep etti.Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) başta Ergenekon eski savcısı Zekeriya Öz olmak üzere 17-25 Aralık savcıları ile ilgili önce görevden uzaklaştırma daha sonra da meslekten ihraç kararı vermişti.

HSYK Başmüfettişliğince haklarında soruşturma yapılan Savcı Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in dosyaları Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği talepte şüphelilere atılı suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller oluşması, şüphelilerin dosya içerisine yansıyan eylem ve davranışlarından, delilleri yok etme ve gizleme, değiştirme hususunda kuvvetli şüphenin bulunması gerekçesiyle haklarında tutuklanma amaçlı yakalama emri düzenlenmesini istedi. Mahkeme, dosyayı inceliyor.

Savcı Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç, İş adamı Reza Zarrab ve bakan çocuklarının da aralarında bulunduğu kişiler hakkında 17 Aralık soruşturmasını yürütmüştü. Soruşturma yürürken Mehmet Yüzgeç, Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı'na atanmış daha sonra da görevden uzaklaştırılmış ve meslekten ihraç edilmişti. Celal Kara ise yine soruşturma sırasında İstanbul'dan, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na savcı olarak atandı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Kara, HSYK tarafından önce tedbiren görevden uzaklaştırıldı daha sonra da meslekten ihraç edildi.