Meslekten uzaklaştırılan savcı Zekeriya Öz, Twitter hesabı üzerinden MİT'e ait TIR soruşturması kapsamında 4 savcı ve albay hakkında çıkarılan karara tepki gösterdi. Öz, "Darbe dönemlerinde görülmemiş hakim-savcı tutuklama sebebi 17/25 Aralık süreci ve sonrasında devletin başındakilerin işledikleri suçlardır. Görülüyor ki bu soruşturmaları yapan hakim ve savcılar çok rahatlar. Verdikleri kararlardan eminler. Düğüne gider gibi cezaevine gidiyorlar." dedi.

Türkiye’yi sarsan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının başsavcıvekili Zekeriya Öz, Twitter hesabından Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların soruşturması kapsamında Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 4 savcı ile bir albay hakkında çıkarılan tutuklama kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

'MİLLETİ KENDİLERİNE İNANDIRAMADIKLARI İÇİN ÖFKEDEN HAKİM VE SAVCILARI TUTUKLATTIRIYORLAR'

Öz, hesabından şu mesajları yayınladı: "Hakim savcılara bu zulmü reva gören, kanunsuz emirleri veren, uygulayan her kim olursa olsun yargı önünde mutlaka hesabını verecektir. Katiller, hırsızlar, uyuşturucu kaçakçıları ve darbeciler dışarı bırakılırken, hakim savcıların tutuklanması durumun vehametini gösteriyor. Darbe dönemlerinde görülmemiş hakim savcı tutuklama sebebi 17 25 Aralık Süreci ve sonrasında devletin başındakilerin işledikleri suçlardır.

17/25 Aralık soruşturmaları, İzmir'deki yolsuzluk soruşturmaları, Mit TIR'ları soruşturması, hızlı tren soruşturması gibi dosyaları kapattılar. Ama yine de millete kendilerini inandıramadılar kin ve öfkelerinden intikamlarını almak için bu hakim ve savcıları tutuklattırıyorlar. Görülüyor ki bu soruşturmaları yapan hakim savcılar çok rahatlar. Verdikleri kararlardan eminler. Düğüne gider gibi cezaevine gidiyorlar. Bu hakim savcıları tutuklayan ve tutuklattıranların yüzlerini gören var mı? Hepsi eminim ki korkudan, vicdan azabından uyku uyuyamıyorlardır. Yine sözümüzü aynı atasözüyle noktalayalım. Zulmüyle abad olanın ahiri berbat olur. Zalimlerin cezasını Allah dünyada çabucak verir."