Ergenekon davasının savcılığını yürüttüğü dönemde 'süper savcı' olarak bilinen, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yürüten savcılardan sorumlu Başsavcıvekili iken önce Bakırköy’e daha sonra Bolu’ya düz savcı olarak atanan ve geçtiğimiz günlerde açığa alınan Savcı Zekeriya Öz, Ergenekon dosyasının UYAP sisteminden kendisine tesadüfen verildiğini söyledi.

BBC Türkçe'ye konuşan Zekeriya Öz, “2007 yılı Haziran ayıydı. Ümraniye'de bir gecekonduda bombalar bulunmuştu. Bombalar bulunduğunda Ergenekon veya herhangi bir şey yoktu. Dosyanın da UYAP sisteminden bana verildiğini odama gidince öğrendim.” diye konuştu.

Dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ergenekon davasının savcısıyım” sözlerinden rahatsız olduğunu belirten Öz, “O dönem itibarıyla dediğim gibi bu davalar Türkiye'nin önünü açtı. Türkiye'de cinayetler bıçak keser gibi kesildi. Faili meçhuller durdu. Ekonomik ciddi düzelmeler sağlandı ve belli yerlerde bu dava ile ilgili övücü sözler; siyasetçiler, bakanlar, başbakanlar tarafından söylenip, sahiplenilmiş oldu. Ancak tabii bu dava onlar sahiplendiği için olmadı."

Öz, "Dönemin Başsavcısı Turan Çolakkadı, Ergenekon soruşturmasına başladığında Şemdinli savcısından beter olacağımı söyledi." dedi.