Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Twitter'dan hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı iddiasıyla hakkında hakaret ve iftira davası açılan eski Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün yargılanmasına devam edildi.

Düzce Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, Yasin El Kadı’nın avukatı Ersoy Kılıç’ın dışındaki tarafların avukatları katılmadı. Kadı’nın avukatı Kılıç "Mazeret hususunda takdiri mahkemeye bırakıyoruz. Sanık, savunma hakkını kötüye kullanmaktadır. Bu nedenle Öz hakkında yakalama kararı çıkartmalı." dedi. Duruşma, Zekeriya Öz’ün savunmasının alınması için ileri bir tarihe ertelendi.

TWEET VE RETWEET DAVASI

İddianamede; HSYK kararıyla meslekten ihraç edilen eski savcı Zekeriya Öz'ün, Recep Tayyip Erdoğan’a başbakanlığı döneminde ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Twitter'da bazı tweetler atmak, ayrıca bazı tweetleri retweet etmek suretiyle hakaret ettiği iddia ediliyor.

Şikayetçi olan Bilal Erdoğan ile Yasin El Kadı, Öz’ün attığı twetlerde kendilerine hakaret ve iftira attığını iddia ediyor.