Tedavi gördüğü hastanede Cuma günü hayatını kaybeden sinema ve tiyatro oyuncusu Zeki Alasya (72) Levent Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan ünlü isimler Zeki Alasya’yı anlattı.

Zeki Alasya'nın cenaze namazı öğle vakti Levent Camii'nde kılındı. Sanatçı’nın yakınları camii avlusunda taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine sanat, siyaset, iş dünyasından çok sayıda isim ile ailesi ve sevenleri katıldı. Camii önüne 'Zeki Alasya başımız sağolsun' yazılı dev pankart asıldı. Cenaze namazı kılındıktan sonra dualar edildi. Omuzlara alınan Alasya’nın cenazesi, cenaze aracına götürüldü. Zeki Alasya, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Usta sanatçının dostu Metin Akpınar cenazede zaman zaman ayakta durmakta güçlük çekti. Akpınar, ''Kesinlikle çok üzücü bir gün. Nurlarda yatsın. Allah rahmet eylesin.'' dedi.

Cenaze törenine katılan sanatçı Alişan, ''Başımız sağolsun, dev bir oyuncu dev bir insan, dev bir adam hepimizin başı sağolsun.'' diye konuştu.

Aydemir Akbaş, ''Yeri doldurulmaz. Tiyatro adamıydı. Bir sürü meşhur var ama adam olmamış o adamlardan biriydi.'' dedi.

Sanatçı Demet Akbağ’da cenazeye katılanlar arasındaydı. Akbağ çok üzüldüğünü söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, ''Hepimizin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin. Yeri doldurulamayacak olan bir sanatçıydı. En güzel eserlerinden birisi yasakla ilgiliydi. O yasaklar bir güldürü çerçevesinde sanatı yerine getirmişti ama aynısı bugün günümüzde geçerliliğini koruyor.'' şeklinde konuştu.

CHP Eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen ise ''Zeki abiyle bizim DSP maceramız vardı. 1991 yılında adaylık için teklif etmiştik. O zamandan beri dostluğumuz vardı. Yıldız kaydı.’’ ifadelerini kullandı.

Eski bakanlardan Yaşar Okuyan da ''Allah rahmet eylesin. Çok değerli bir kardeşimizi kaybettik. Gözümüzü açtığımızdan beri o ikili hep vardı.'' dedi.