Samanyolu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zemheri, "Bırakın bu algı operasyonlarını. Birçok devlet görevlilerimizin, daha doğrusu devleti idare eden siyasilerimizin evlatlarını bu okullarda yetiştirdik. Bunların içerisinde devletine, milletine ihanet eden insan çıktığını ben zannetmiyorum" dedi.

Ankara'da Samanyolu Eğitim Kurumları’na Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Siber Suçlarla Mücadele birimlerinin de aralarında olduğu ekipler, sabah saatlerinde baskın düzenledi. Polis baskınına okulda öğrencileri olan velilerin yanı sıra dışardan vatandaşlar da tepki gösterdi.

Samanyolu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zemheri, eğitim kurumlarına yönelik yapılan operasyonları değerlendirdi.

Serhat Fen Lisesi Kampüsü önünde açıklama yapan Zemheri, "Bizim müesseslerimiz daima devletimizin bütün yetkililerinin denetimine açık. Her gün, her saatte gelebilirler, fakat aradıklarını buralarda bulmaları mümkün değil. Bırakın bu algı operasyonlarını. Güvenlik görevlerimizin mesaileri nerede harcanacaksa orada harcansın. Bu müesseslerde aradıklarını bulamayacaklar. Arama gerekçeleri; terörle ilişkilendirmek. Bugüne kadar böyle bir şey olmadı. Çünkü birçok devlet görevlilerimizin, daha doğrusu devleti idare eden siyasilerimizin evlatlarını bu okullarda yetiştirdik. Bunların içerisinde devletine, milletine ihanet eden insan çıktığını ben zannetmiyorum. Bundan sonrada aynı erdemlerle mücehhez olan insanlar yetiştirmeye devam edeceğiz. Algı operasyonlarını bırakıp, yapmaları gereken görevlere yönelirlerse biz de rahat ederiz onlar da." ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Gümrükçü ise bu okulların 15 gün önce denetimden geçtiğini belirterek, “Herhangi bir eksiklik olmadığı görüldü. Bugün kampüse 175, diğer kampüse 125 terör polisiyle baskının birer algı olduğu ortada. İstendiği zaman devlete bütün belgeler sunulmuştur, sunulmaya devam edecektir. Herhangi çekincemiz söz konusu değildir.” diye konuştu.