Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, ele geçirilen keskin nişancı silahını tutan ÖSO’cu ve Türk askerinin fotoğrafını paylaştı.

Kuzey Afrin'de ormanlık alanda sıkıştırılan bir grup YPG'li teröristle sıcak çatışma anları saniye saniye kaydedildi.

Harekât kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1780'e, kurtarılan nokta sayısı da 91'e yükseldi.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 33’üncü gününde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür SuriyeOrdusu (ÖSO) askerlerinin Afrin kent merkezine ilerleyiş sürüyor. Fırtına obüs, tank ve çok namlulu roketatarlar (ÇNRA) tarafından Afrin kırsalındaki terör örgütü PKK/PYD hedefleri vurulmaya devam ediyor. Aralıklarla devem eden bombardımanda patlama sesleri Kilis kent merkezinden dahi duyuluyor.

Öğle saatlerinde gelen son dakika haberine göre; TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeydoğusundaki Uverkan ve kuzeybatısındaki Harab Summak köylerini teröristlerden  temizledi. Sonra Racu'nun kuzeyindeki Karababa bölgesinin de alındığı açıklandı.

Pek çok tepe ve tarım arazisinin alınmasından sonra Adamanlı-Raco yolunun açıldığı açıklandı. Böylece dün birleşen kuzey hattının ardından, batıda da birleşme sağlanmış oldu. 

Zeytin Dalı Harekatı'nda dün öğleden sonra Afrin'in Dayr Savvan köyü  kurtarılarak, teröristlerin Afrin'de Kilis'le olan sınır teması kesilmişti. Uverkan köyünün alınmasıyla harekat, güneye doğru derinleştirilmiş  oldu.

Kuzeyde sınırın temizlenmesinden sonra, bugün de Afrin’in batısındaki Racu ve güneybatısındaki Cinderes bölgelerinde ilerleme bekleniyor.

91 nokta kurtarıldı!  

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu  yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 62'i  köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait  üs olmak üzere 90 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

Teröristlerden temizlenen yerleşim birimleri ve stratejik noktalar  şöyle:

"Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy,  Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo,  Duraklı, Hayyam, Surain, Çarkanlı ve Akanlı köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı,  Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı  yerleşim; Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı,  Derviş Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer  Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı,  Şedya Harab Summak, Hantalli ve Karababa köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027.  Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid  Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı İskender,  Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye, Divan  Fevkani,Divan Tahtani, Mervane, Helkece köyleri ve onlara hakim 3 tepe ile  Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri ve Kalki köy altı  yerleşimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası; Şeran beldesinde Burseya Dağı,  Uverkan, İkidam, Şeltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, Dikmetaş, Zeytinak,  Arpaviran ve Dayr Savvan köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri ile Cemiliyye  köy altı yerleşimi."

Ağar'dan ilginç paylaşım

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, TSK’nın teröristlerden aldığı keskin nişancı silahını verdikleri ÖSO’cunun fotoğrafını paylaştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO askerleri Kuzey Afrin'de, ormanlık alanda sıkıştırdıkları bir grup YPG'li teröristle çatışmaya girdi. Sıcak çatışma anları saniye saniye kaydedildi.