4-18 yaş arası çocukların zihinlerinin 5 temel beceri (görsel, işitsel, psikomotor, dikkat ve hafıza, sosyal ve duygusal beceriler) üzerinde 26 farklı alanda bir nevi zihinsel check-up denilebilecek bilimsel testlerle çocuğun güçlü ve zayıf yönlerinin tespit edilebileceği bildirildi.

Okul maratonunun sona ermesine ve karne alma gününe az kaldı. Karneler dağıtıldığında, bütün bir yıl boyunca büyük emekler sarf ederek ders çalışan öğrenciler kadar aileleri de rahat bir nefes alacak. Zira sürekli değişen eğitim sistemi gelecek dönem için endişeleri artırıyor. Mevcut sistemde çocuklar sadece akademik başarıları ile takdir alabiliyor ya da fazlaca eleştiriliyor. Bu da çocukların hayatı sadece dersten ve okuldan ibaret sanmalarına, kapalı alanlara hapsolmalarına ve gerçek dünyadan kopmalarına neden oluyor. Oysa ki hedefin farklı olması gerektiğine dikkat çeken Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obengül Ejder, "Biz ebeveynlerin hedefi öğrenmekten zevk alan, güçlü bir özgüvene sahip, farkındalığı yüksek, kendi kendine motive olabilen, ödevlere, sınavlara ve diğer sorumluluklara karşı mantıklı yaklaşımlar geliştiren, karşılaştığı problemlere yaratıcı çözümler bulabilen, hatalarını öğrenmek için bir fırsata çevirebilen, akademik, kültürel, artistik, liderlik, kişiler arası ve global etkinliklere artan bir istekle katılabilen çocuklar yetiştirebilmek olmalı." şeklinde konuştu.

Bütün bu hedeflerin gerçekleşebilmesinin öncelikle kişinin çocuğunu yakından tanımasıyla mümkün olacağını dile getiren Dr. Ejder, "Öncelikle çocuğunuzu iyi tanımanızla hedefleri tutturmak mümkün. Eğer, güçlü ve zayıf yönlerini keşfedebilirseniz, zayıf yönlerini daha da güçlendirmesini, güçlü yönlerini ise destekleyerek sürdürebilir kılınmasını ve sahip olduğu yetenekle fark yaratmasını sağlayabilirsiniz." dedi.

4-18 yaş arası çocukların zihinlerinin 5 temel beceri (görsel, işitsel, psikomotor, dikkat ve hafıza, sosyal ve duygusal beceriler) üzerinde 26 farklı alanda bir nevi zihinsel check-up denilebilecek bilimsel testlerle çocuğun güçlü ve zayıf yönlerinin tespit edilebileceğini ifade eden BrainFit Studio Akdeniz Bölge Temsilcisi Şadi Alyeni de hızlı ve güçlü zihinler için geliştirilen BrainFit Studio hakkında şu bilgileri verdi: "Kişilerin zihin yapılarını, zihin gelişim düzeylerine gelişimsel olarak değerlendirilen, yetenekleri, zayıf ve güçlü öğrenme becerilerini ortaya koyan zihin değerlendirme sistemidir. 11 ayrı bilimsel envanter sayesinde danışanların 26 farklı becerileri ölçülüyor. Farklı tekniklerle yaklaşık 2,5 saat süren testin sonucunda çocuğun hangi becerisi zayıfsa o bölüm öncelikli olmak üzere bütünsel bir eğitim programına alınıyor. Böylece görsel becerileri gelişen çocuklarda Perspektif, parça-bütün ve şekil-zaman algısı, ayrıntıları fark edebilme, görsel hafıza, görsel bilgileri daha hızlı algılama, el- göz koordinasyonu becerilerinin artmasını; İşitsel becerileri gelişen çocuklarda duyduklarını daha rahat anlama, işitsel farkındalık ve algı becerisi, işitsel hafıza ve dil becerilerinin artmasını; psiko-motor becerileri gelişen çocuklarda dikkat, kuvvet, denge, tepki hızı, zihinsel esneklik, spor ve sanat becerileri, el kasları, yazma becerileri, vücut zihin koordinasyonun gelişmesini; dikkat ve hafıza becerileri gelişen çocuklarda kolay odaklanabilme, uzun süreli yoğunlaşabilme, önemli ayrıntıları fark edebilme, benzer bilgileri eşleştirebilme, kısa sürede doğru cevaba ulaşabilme ve böylece ödevlerini veya sınavlarını zamanında ve başarılı yapabilme becerisinin gelişmesini; sosyal ve duygusal becerileri gelişen çocuklarda iletişim, etkileşim, empati, yardımseverlik, özdenetim, işbirliği, girişkenlik, grup çalışmalarına katılma ve başarılı olma, paylaşımcılık, organize etme becerilerinin gelişmesini hedefliyoruz."

Çocukların bütünsel gelişimi için zihin egzersiz programlarının önemine dikkat çeken Alyeni, çocukların gelecekteki iş ve özel hayatında başarılı, sağlıklı ve mutlu bireyler olabilmesi için zihinsel check-up programıyla tanışmasını önerdi.