Karabük'ten şeftali toplamak için ailesiyle Bursa'ya gelen Mehmet Çakır, 8 yaşındaki zihinsel engelli kızı Yağmur'u tekerlekli sandalye olmadığı için market arabasıyla gezdiriyor. Baba Çakır, "Çocuğumu hurdacılık yaparken bulduğum market arabasıyla her gün gezdiriyorum, tuvalete bile onunla götürüyorum. Dört buçuk aylıkken menenjit geçirdi, zihinsel engelli kaldı. Ankara'daki hastanelerde tedavi gördü, 25 gün yoğun bakımda kaldı. Ne yapayım, tekerlekli sandalyemiz olmadığı için market arabasıyla gezdiriyorum. Gidiyorum, derdimi anlatıyorum ama kimse ilgilenmiyor." dedi.

Karabük ve Kastamonu'dan Bursa'ya gelerek Kestel girişinde fabrikaların bulunduğu bölgedeki boş alana kurdukları çadırlarda yaşayan 18 ailenin dramı adeta yürek burkuyor. Birçoğunun engelli çocuğu, kötü şartlarda yaşamlarını sürdürüyor. Neredeyse tüm çadırlarda ayrı bir dram yaşanıyor. Kimi ailenin çocuğu, kimisinin aile reisi babası, kimisinin de annesi hasta.

MİDE KANSERİ AMA 5 ÇOCUĞUYLA ÇADIRDA KALIYOR

Mide kanseri olan Erdal Heyder (39), aynı zamanda Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ve hipertansiyon hastası. 5 çocuğuyla birlikte çadırda yaşamak zorunda kaldığını belirten Heyder, şunları kaydetti: "İş bulmak amacıyla geldik, iş bulamadım. Hipertansiyon hastasıyım. Üç aydan üç aya bir maaş alıyorum. O da yetmiyor, bin 270 lira alıyorum, elektrik borcumu bile ödeyemiyorum. Memlekette iş imkanı olmadığı için, ormanlık bir köyümüz vardı. Babamdan kalma bir ev vardı, çatısı akıyor, onarmak için buraya geldik iş bulmak ümidiyle. 5 çocuğum var. Eşim oruç da tutuyor. Hastayım, çalışmaya geldim."

TEKERLEKLİ SANDALYESİ OLMADIĞI İÇİN MARKET ARABASIYLA GEZDİRİYOR

Bölgedeki çadırlardan yürek burkan bir dram da Mehmet Çakır'ın çadırında yaşanıyor. Henüz 4,5 aylıkken menenjit hastalığı sonucu zihinsel engelli kalan 8 yaşındaki Yağmur kızını, tekerlekli sandalye olmadığı için market arabasıyla gezdirdiğini söyleyen baba Mehmet Çakır, "Çocuğumu hurdacılık yaparken bulduğum market arabasıyla her gün gezdiriyorum, tuvalete bile onunla götürüyorum. Dört buçuk aylıkken menenjit geçirdi, zihinsel engelli kaldı. Ankara'daki hastanelerde tedavi gördü, 25 gün yoğun bakımda kaldı. Ne yapayım, tekerlekli sandalyemiz olmadığı için market arabasıyla gezdiriyorum. Gidiyorum, derdimi anlatıyorum ama kimse ilgilenmiyor. Zihinsel engelli kızım, konuşamıyor. Zorluk çekiyor. 5 çocuğum var. Henüz özürlü maaşım bağlanmadı. Şeftali toplamak için geldim, plastik hurda topluyorum. Kızım her şeyi duyuyor ama anlamıyor. Köyde de el arabasıyla gezdiriyorum. İstanbul'da da belediyeden istemiştim, ilgilenmediler. Kapı dışarı kovdular, üsttekilerle görüşmemi istemiyorlar." diye konuştu.